Милан – Интер: „Нерадзурите” ще получат наградата си за прекрасния сезон


Н. Гавазов

Милан – Интер: „Нерадзурите” ще получат наградата си за прекрасния сезон

Милан - Интер

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 22.04.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Андреа Коломбо

Интер ще се изправи срещу Милан в понеделник вечерта, знаейки, че победа ще им осигури титлата в Серия А пет кръга преди края.

"Черно-сините" без съмнение са най-добрия отбор в елита на Италия този сезон, като могат да се похвалят с 14 точки преднина пред втория Милан в таблицата преди дербито на Милано.

Победа за Интер би ги направила короновани за шампиони, което Милан отчаяно ще се опита да избегне и това означава, че се очертава да видим още една завладяваща битка между двата италиански гранда.

Победа за "нерадзурите" в понеделник вечерта също така ще им позволи да изравнят рекорда на Серия А за най-рано спечелена титла, изравнявайки постижението на Наполи миналата година.

След домакинското равенство 2:2 срещу Каляри, при което отборът на Симоне Индзаги нехарактерно отстъпи преднината на два пъти, те са непобедени в 26 мача в лигата, от които са спечелили 21 - което представлява четвъртата най-добра серия на клуба в историята.

Индзаги сега е изключително близо до това да спечели първото си Скудето като мениджър и да влезе в историята като архитект на 20-ата титла на Интер в лигата: това би ги накарало да станат едва вторият италиански клуб след Ювентус, който носи скъпата втора звезда на фланелката си .

Докато Маркус Тюрам и специалистът по статичните положения Хакан Чалханоглу бяха точни при последната среща, капитанът Лаутаро Мартинес е най-големият фаворит да бъде коронясан за голмайстор следващия месец.

Интер вече отбеляза гол в последните си 40 мача от Серия А, поставяйки нов клубен рекорд, и все още може да надмине общо 44 резултатни срещи на Юве за всички времена до края на този сезон.

Огромният резултат от 77 гола в лигата ги оставя доста далеч от следващия най-добър Милан (63), докато в същото време "росонерите" са допуснали 20 пъти повече от "нерадзурите".

В допълнение към такова статистическо надмощие, Интер спечели всяко от последните пет дербита - вече рекорд - и отборът на Индзаги сега е само на една победа от постигането на легендарен статут в синьо-черната половина на втория град на Италия.

Само два пъти в дългата история на Дерби дела Мадонина един отбор е претърпял шест поредни загуби, така че нова загуба е просто немислима за Милан в понеделник.

Вместо това на дневен ред е провал на партито на Интер.

Болезнено победени от Индзаги и компания в полуфиналите на Шампионска лига през миналия сезон, "росонерите" бяха елиминирани от Европа от друг вътрешен съперник в четвъртък, като не успяха да се възползват от това, че домакините им от Рома останаха с 10 човека в реванша.

Така след като преди това направиха равенство 3:3 с борещия се за оцеляването си в Серия А Сасуоло - когато силно промененият отбор на Стефано Пиоли изоставаше с два гола, преди Рафаел Леао да предизвика обрат и в крайна сметка грабнаха точката - Милан вече е без победа в три мача .

Тъй като Интер е настроен да вземе Скудетото рано или късно, победата над Ювентус, за да завърши на второ място, е оставащата цел на росонерите за следващите седмици и те ще се опитат да завършат кампанията си със стил.

Със само една загуба в последните си 17 мача в лигата, средно по 2,2 гола на мач, Милан бе победен за последен път в среща от най-висок клас през февруари, но това не изглежда достатъчно, за да спаси поста на Пиоли.

Очаква се специалистът да напусне през лятото, като загуби най-много мачове в историята на миланското дерби, претърпявайки девет поражения досега. Откакто зае настоящия си пост, "росонерите" постигнаха само три победи от 14.

И Бенджамин Павар, и Лаутаро Мартинес ще се върнат в игра, след като изтърпяха наказания за един мач при равенството на Интер срещу Каляри. Последният е третият най-резултатен голмайстор на "нерадзурите" в историята на дербито с осем гола, като легендата  Джузепе Меаца   води с 12.

Единствено ветеранът крило-бек Хуан Куадрадо ще отсъства поради контузия, така че Симоне Индзаги има почти пълни възможности за избор преди потенциално определящ кариерата си конкурс.

Алексис Санчес и Ян Бисек трябва да отстъпят място съответно на Мартинес и Павар, но не се очакват други промени от страна на "гостуващия“ отбор на "Сан Сиро“.

Докато Мартинес е известен със своето майсторство в този мач, главният стрелец на Милан също се наслаждава на остротата и силата на дербито, а в четирите си мача от Серия А срещу Интер до момента Оливие Жиру отбеляза три гола и направи две асистенции.

Симон Кяер бе принуден да напусне срещу Сасуоло, докато Малик Тиау трябва да изтърпи наказание, а Пиер Калулу все още е контузен. Следователно Фикайо Томори ще партнира на Матео Габия в сърцето на защитната четворка на "росонерите".

В понеделник вечер предстои много важен момент в 114-годишната история на съперничеството между двата гранда на Милано, тъй като пред Интер се отваря шанс за осигуряване на незабравимо Скудето.

 Това няма да е лесен мач за "нерадзурите", но моментното състояние на съперниците предполага, че Интер ще получи наградата си за превъзходния сезон.

Прогноза: Милан – Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Ачерби
Бастони
Дармиан
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Жиру
Леао
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Рейндерс
Бенасер
Ернандес
Габия
Томори
Калабрия
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Интер 1:2

  Сподели
139