Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе – Атлетик Билбао
Дата: 03.05.2024 г.
Час: 22:00

Хетафе прекъсна серията от три поредни мача без победа и в предишния кръг тимът от покрайнините на столицата срази с 3:1 като гост опашкаря Алмерия. Играчите на Хосе Бордалас доиграват спокойно сезона, като в момента Хетафе е 10-ти и е с 43 точки. Иглесиас, Дуарте и Майорал са отсъстващи.

Носителят на Купата на Краля Атлетик Билбао вече е с илюзорни шансове за Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг баските записаха четвърти пореден двубой без успех, като този път отстъпиха на гости именно от Атлетико Мадрид 1:3. Така "лъвовете“ остават 5-ти и са 58 точки, което е с шест по-малко от "дюшекчиите“. Руис и Берчиче са аут.

Прогноза: Хетафе – Атлетик Билбао 1:2


Реал Сосиедад – Лас Палмас
Дата: 04.05.2024 г.
Час: 15:00

След четири поредни мача без поражение Реал Сосиедад допусна загуба в предишния кръг, когато отстъпи от почти сигурния нов шампион Реал Мадрид с 0:1. Баските останаха с 51 точки, като запазват 6-ото място, което дава право на участие директно в групите на Лига Европа. На две точки зад "синьо-белите“ е Бетис.

Кризата в редиците на Лас Палмас се разраства, като този път съставът от Канарските острови инкасира шеста поредна загуба в Примера. Преди седмица "лос амарийос“ отстъпиха с 0:2 от Жирона. Лас Палмас е 14-ти и е с 37 точки.

Прогноза: Реал Сосиедад – Лас Палмас 2:0


Осасуна – Бетис
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 15:00

Колебливите изяви на Осасуна продължиха и преди седмица, когато северняците допуснаха трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет кръга в Ла Лига. Този път селекцията на Хагоба Арасате инкасира изненадващо поражение на гости на предпоследния Гранада с 0:3. Осасуна остава на 11-та позиция е с 39 пункта.

Бетис не успя да запише трети последователен успех. В предишния кръг "зелено-белите“ завършиха 1:1 у дома с големия градски съперник Севиля. Възпитаниците на Мануел Пелегрини пропиляха добра възможност да се изравнят по точки с Реал Сосиедад. В момента андалусци са 7-ми и са с 49 точки. Иско е наказан, а Белерин и Авила са с травми.

Прогноза: Осасуна – Бетис 0:1


Селта Виго – Виляреал
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 17:15

Селта все още не си е осигурил оцеляването в елитната дивизия. В предишния кръг "небесносините“ допуснаха втора поредна загуба далеч от дома. Този път галисийци отстъпиха с 0:3 на гости на Алавес. В момента възпитаниците на Рафаел Бенитес са на спасителното 17-то място и са с 31 пункта, което е с 5 повече спрямо Кадис.

Виляреал постигна втора поредна победа в Ла Лига и общо 12-та до момента. "Жълтата подводница“ се справи с 3:0 у дома над Райо Валекано. Играчите Марселино Гарсия Торал са 9-ти и са с 45 точки, като все още имат реални шансове за участие в Европа наесен.

Прогноза: Селта Виго – Виляреал 2:3


Валенсия – Алавес
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 19:30

Валенсия пропусна нова възможност да се придвижи нагоре в класирането и да се настани на някое от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг "прилепите“ допуснаха второ последователно поражение в Примера, отстъпвайки с 2:4 на гости на Барселона. Играчите на Рубен Бараха са 8-ми и са с 47 точки.

Алавес пък записа втора поредна победа, като и този път успехът дойде на собствен терен. В предишния кръг баските се наложиха с 3:0 у дома над Гранада. "Синьо-белите“ са 12-ти и са с 38 пункта.

Прогноза: Валенсия – Алавес 2:1


Райо Валекано – Алмерия
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 22:00

След четири поредни мача без загуба в предишния кръг Райо Валекано отстъпи с 0:3 на гости на Виляреал. Поражението остави "пчелите“ с 34 точки, а столичани заемат 15-ото място в подреждането.

За Алмерия вече всичко е ясно и от следващия сезон отборът от едноименния град ще играе в Сегунда Дивисион. Южняците са с незавидните 14 точки, като са на последното 20-то място в подреждането. В предишния кръг Алмерия допусна 21-ва загуба на сметката си, като този път падна с 1:3 у дома от Хетафе.

Прогноза: Райо Валекано – Алмерия 3:0


Севиля – Гранада
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 22:00

Серията от три поредни победи за Севиля приключи в предишния кръг, когато отборът завърши 1:1 на гости на големия градски съперник Бетис. До края на сезона "рохибланкос“ ще играят за честта си, тъй като изпращат разочароваща кампания за отбор от техния ранг. Андалусци имат 38 точки и са 13-ти в колоната.

Гранада записа втора поредна домакинска победа и едва четвърта от началото на сезона. Преди седмица южняците се наложиха с 3:0 у дома над Осасуна. Въпреки успеха, андалусци остават под чертата, като са на предпоследното 19-то място и имат 21 пункта.

Прогноза: Севиля – Гранада 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245