Анонс на 36-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 36-ти кръг от Висшата лига

Лутън - Евертън 
Стадион: Кениуърт Роуд 
Дата: 03.05.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

След загубата и от Уулвс в последния уикенд, Лутън вече има 5 загуби в последните 6 мача. Победа тук обаче би повдигнала "шапкарите" над зоната за изпадане и Нотингам Форест, преди мача на прекия съперник в следващия ден, поне. 

Евертън спечели три мача поред и то без да допусне гол. Последно видяхме 1:0 над Брентфорд. Шон Дайш спаси тима в елита въпреки редицата проблеми и отнемане на точки, което феновете трябва да считат за геройство.

Лутън все още не може да разчита на капитана си Том Локиър, както и Каборе, Накамба, Браун, Бел, Потс, Огбене и Андерсен. При гостите Калвърт-Люин е под въпрос заедно с Миколенко, аут са Али, Добин, Патерсън, Бето и Коулман.

Прогноза: Лутън - Евертън 1:2

 

Брентфорд - Фулъм 
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 04.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

След пет без загуба, Брентфорд отстъпи минимално на гости на Евертън в последния кръг. "Пчеличките" официално се спасиха за нов сезон в елита на страната, и ще търсят да забравят един сезон изпълнен с контузии, който се оказа доста неуспешен след блестящата предходна кампания.

Фулъм направи 1:1 с Кристъл Палас в последния кръг. През август тимът загуби у дома от този съперник с 3:0, което ще иска да върне в това гостуване. Бонус за опита за тази цел ще е липсата на каквито и да било проблеми.

При домакините продължават да липсват само Хенри, Дасилва, Мий и Хики.

Брентфорд не загуби в 5 поредни мача у дома от Фулъм. В тях и вкара по най-малко 2 гола на този съперник. Сега формата е по-скоро на страна на гостите, обаче.

Прогноза: Брентфорд - Фулъм 1:2

 

Бърнли - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Търф Моор
Дата: 04.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Заради резултатите на всички отбори около дъното, три кръга преди края Бърнли все пак има шанс да се спаси въпреки предпоследното място, което заема. Мениджърът ще се надява равенството на "Олд Трафорд" 1:1 последно да вдъхнови играчите за повече, освен че той загуби само 1 от последните 8 мача.

Нюкасъл взе 3 победи от последните 4 мача в лигата и то по впечатляващ начин последно с 5:1 над Шефилд през своята публика. Тимът все още може да завърши с място в Лига Европа до края на кампанията.

Проблемите с липсващи за Нюкасъл са все така много. Под въпрос е Шар, а аут са Тонали, Поуп, Трипиър, Таргет, Ботман, Ласелъс, Майли, Жоелинтон, Алмирон, Уилок. При домакините с проблеми са Бейер, Рамзи, Редмънд, Колеошо и Дакхил.

Нюкасъл има 5 победи в последните 6 мача с Бърнли, което включва 3 победи поред, в които водеше още на почивката. Това прави гостите тежки фаворити.

Прогноза: Бърнли - Нюкасъл Юнайтед 1:3

 

Шефилд Юнайтед - Нотингам Форест
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 04.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Шефилд потвърди изпадането си миналата седмица след второто за сезона разгромно поражение от Нюкасъл. "Остриетата" вече подобриха антирекорда за допуснати голове в историята на Висшата лига, но все още има и 3 кръга до края. Ако в тях допуснат още 4 гола те ще установят и рекорд изобщо за английската първа дивизия.

Нотингам Форест отстъпи на шампиона Ман Сити последно с 2:0. Нуно Санто стои само точка над опасността и може да е под напрежение и в опасната зона до началото на срещата. В тима му под въпрос са Боли, Мурило и Домингез, а аут - Ауони и Уилямс.

Домакините имат твърде много проблеми с липсващи и Санто ще трябва да се възползва от това за да остане в безопасност. Шефилд загуби 4 кръга поред и в последните 3 допусна по най-малко 4 гола във вратата си.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Нотингам Форест 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214