Терзич: Гордея се с този отбор


Н. Гавазов

Терзич: Гордея се с този отбор

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич коментира победата с 1:0 над ПСЖ в мач-реванш от полуфиналите в Шампионска  лига и класирането на тима за финала на турнира.

"Преди първия мач с ПСВ за пръв път си говорихме колко кратък е пътят до Лондон. Тогава много хора бяха объркани от тези думи. Миналия сезон загубихме титлата в Бундеслигата в последния ден и съм щастлив, че сега можем да реваншираме пред феновете ни. Израствахме с всеки мач и в един момент осъзнахме, че можем да се превърнем в голямата изненада в турнира. Сега съм много щастлив, че сме на финал.

Ако трябва да избера една дума, бих казал гордост. Това е много горд момент за нас. Гордея се с този отбор, с моя екип и с всички, свързани с клуба. Но мечтата още не е свършила! Страдахме доста, но показахме добра игра срещу отбор, който е толкова мощен в атака; толкова бърз, толкова подвижен. Запазихме две "сухи" мрежи и спечелихме и двата мача на 1/2-финала. Това е невероятно постижение.

Целият отбор се представи фантастично. Ако не бе така, нямаше да успеем да запазим "суха" мрежа - просто е невъзможно. През второто полувреме основната ни задача бе да не допуснем гол. Правехме всичко, за да спрем всяко центриране и всеки удар. Почти е невероятно това, което се случи. Ако погледнем голямата картина, смятам, че заслужено сме на финал. Противопоставихме се на отбор с толкова много класа. Успяхме, благодарение на отборната работа, а и на малко късмет. Гордея се с всички.

В момента радостта е голяма. Щеше да е хубаво да бяхме постигнали нещо повече в Бундеслигата. Затова пък днешната победа е още по-сладка. В първия мач ПСЖ загуби след доста оспорвана битка и бе нормално да са надъхани за днешния мач. Ако трябваше да изиграем този двубой още десет пъти, може би нямаше да спечелим. Знам, че няма да сме фаворити на финала, независимо срещу кого ще се изправим. Ще бъде много трудно. Но това е един мач, а в него всичко може да се случи", заяви Терзич.

  Сподели
98