Челси ще спечели в Русия срещу Зенит


И. Ангелов

Челси ще спечели в Русия срещу Зенит

Зенит Санкт Петербург - Челси
Стадион: Газпром Арена
Дата: 08.12.2021 г.
Час: 19:45 ч.

Зенит ще завърши на трето място в групата каквото и да се случи в този мач, докато Челси може да загуби първото място при негативен резултат и победа на Ювентус над Малмьо, която е високо вероятна. Тимът на Томас Тухел трябва най-малкото да повтори представянето на Юве срещу Малмьо в Италия.

Зенит има само 2 победи в последните си 5 срещи и посреща Челси след 2:2 с Ростов в локалната Висша лига. Челси загуби през уикенда за първи път от 13 срещи след като в последно време оборотите спадат след силния старт. "Сините" допуснаха в последните си 3 срещи и понатрупаха контузени играчи.

В лагера на Зенит само Станислав Критсюк е с контузия, но Дмитри Кристяков е наказан след изгонването си в последния кръг. 

Челси няма да разчита на контузените Ковачич, Канте, Хаверц, Чилуел и Чалоба. Под въпрос допълнително са Алонсо и Жоржиньо. Така Саул ще трябва да получи още време в тима, макар да не е фаворит на Тухел. Почивка може да получи и вратарят Менди след лошото представяне последно в Англия и трите допуснати гола.

Челси има 6 сухи мрежи в последните 7 мача в ШЛ, които и спечели. Зенит няма победа в 11 от последните 12 мача в ШЛ и поради това фаворити са гостите.

Прогноза: Зенит Санкт Петербург - Челси 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Кепа
   
Азпиликуета
Кристенсен
Рудигер
Джеймс
Саул
Лофтъс-Чийк
Одой
Зиеч
Лукаку
Маунт
Малком
Дзюба
Клаудиньо
Сантос
Вендел
Кузяев
Сутормин
Ракитский
Бариос
Ловрен
   
Кержаков
 
Зенит (Сергей Шемак)

Обоснована прогноза: Зенит - Челси 0:1

  Сподели
436