Коул защити Почетино


Н. Гавазов

Коул защити Почетино

Бившият играч на Челси Джо Коул изрази подкрепата си за мениджъра на "сините" Маурисио Почетино.

След загубата от Манчестър Сити на полуфиналите за ФА Къп миналата събота, Челси вече няма шанс да завърши този сезон с трофей. И ще бъде изключително трудно за сините дори да влязат в евротурнирите.

Коул обаче вярва, че Почетино върши добра работа и с течение на времето младежите на Челси ще намерят стабилност.

"Мисля, че тяхната нестабилност е разбираема. Те имат най-младия отбор в лигата и може би от всички клубове от топ първенствата в Европа.

Времето е единственото нещо, което не можете да контролирате. А също и мъдростта и опита. Това идва при вас, когато правите правилните неща. Тогава играчите стават по-добри индивидуалности и заедно като група. Може да се разбере, че по пътя могат да се появят неравности.

За да се подобрят играчите, не е нужен само страхотен треньор – какъвто е Почетино – и неговия треньорски екип. Също така е страхотно да имаш опитни играчи, които са малко по-твърди и са видели малко повече, защото се учиш от други играчи.

Добри навици, лоши навици – човек се учи от това, което е около теб. Според мен мениджърът върши страхотна работа, събирайки тези играчи заедно. Не знаем какво се случва вътре, но ако загубят през уикенда, Маурисио ще трябва да отговаря на пресконференция.

Не знаем каква е ситуацията там. Но знаем, че в момента не сме там, където искаме да бъдем. Бих казал, че този процес ще отнеме повече време. Вижте какво се случи в Арсенал. Трябва да вярвате в това какво се случва зад кулисите.

Клубът би се възползвал от това да бъде по-прозрачен в своите комуникации, обяснявайки какво правят и защо го правят. Това би помогнало, защото в ерата на Абрамович всички знаеха кои сме. Комуникацията трябва да се подобри това лято.

Виждам отбор, който се бори за своя треньор. Видяхте това срещу Манчестър Юнайтед и за дълги периоди срещу Манчестър Сити, елитен отбор и действащ европейски шампион.

Мисля, че той се държи с такова достойнство през цялото време. Той винаги изглежда спокоен и хладнокръвен. Виждал съм достатъчно проблясъци в този отбор. Той просто дойде в труден клуб в труден момент с всички промени.

Той винаги споменава историята на клуба на своите пресконференции. Този клуб е свикнал да постига успехи и това поставя много, много тежко бреме върху плещите на тези млади играчи. Маурисио винаги подчертава това и е вярно.

Все още не са там, където искаме да бъдем, но могат да стигнат до там. Те трябва да се подобрят и да израснат много като личности. Мисля, че имат уменията да направят това през следващите години. Ще видим“, заяви Коул.

  Сподели
110