Ботев Пловдив изпусна победата срещу ЦСКА 1948


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив изпусна победата срещу ЦСКА 1948

Ботев Пловдив и ФК ЦСКА 1948 завършиха при нулево равенство в среща от 32-ия кръг на футболната Първа лига. Двата тима изиграха равностоен мач на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив, в който гол на "канарчетата" в 85-ата минута бе отменен след намеса на системата ВАР.  

Двубоят започна с много неприятен сблъсък между Джеймс Ето‘о и Антонио Вутов. Точно след 60 секунди игра двамата удариха главите си при единоборство за висока топка. Нападателят на ЦСКА 1948 бе изнесен от терена на носилка и бе принудително заменен от Марто Бойчев, докато полузащитникът на домакините все пак успя да продължи срещата. 

В 12-ата минута играчите на Валентин Илиев стигнаха до първи точен удар. Отправи го Евгений Сердюк от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Хидайет Ханкич. В ответната атака "канарчетата“ отговориха с точно изпълнение от същата позиция дело на Дилан Мертенс. 

Веднага след това Симеон Василев се откъсна по левия фланг и центрира остро по земя към Сердюк, чийто изстрел бе отразен от стража на Ботев, а при добавката Бирсент Карагарен не успя да уцели добре топката с левия крак и Константинос Балоянис изчисти. 

В 32-ата минута "жълто-черните“ разиграха бързо в противниковата половина и Уме Емануел бе изведен отляво в наказателното поле, но стреля встрани от целта. Минута по-късно пък изстрел на Кристиан Нвачукув бе блокиран, след като новото попълнение на Ботев се озова на стрелкова позиция в пеналтерията. 

В добавеното време на първата част Радослав Кирилов получи възможност да завърши с удар атаката на своя тим след разбъркване в наказателното поле на Ботев, но Ханкич скъси дистанцията и парира. 

Десет минути след подновяването на играта през второто полувреме Марто Бойчев шутира неточно от около 25 метра. Точно след час игра вратарят на домакините трябваше да се намесва при коварен изстрел на Талис от фаул. 

Футболистите на Душан Керкез отговориха с удар с глава на Йонас Там, който обаче не уцели вратата, засичайки с глава центриране от корнер. Веднага след това Николай Минков пробва късмета си от далечна дистанция, но отново покрай гредата. 

В 75-ата минута вратарят на ЦСКА 1948 Петър Маринов спаси шут на Дилан Мертенс. След това гостите сбъркаха при изнасянето на топката и Джеймс Ето‘о отправи силен удар от около 20 метра, който обаче прелетя над вратата. 

Десет минути по-късно "жълто-черните" стигнаха до гол. Защитата на гостите не се ориентира по най-добрия начин при центриране от корнер и Ивайло Видев засече с глава, топката се отби в гредата, а при добавката Мертенс реализира в опразнената врата. След преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР обаче попадението бе отменено заради засада. Така двубоят завърши при нулево равенство. 

Така Ботев и ФК ЦСКА 1948 продължават да делят седмата позиция в подреждането с по 45 точки. 

  Сподели
78