Наполи намери заместник на Осимен в Испания


Н. Гавазов

Наполи намери заместник на Осимен в Испания

Наполи  набеляза заместник на нападателяи Виктор Осимен, ако нигериецът си тръгне през лятото. Вероятността това да се случи е все по-голяма, след като отборът не само се провали в защитата на титлата, но на практика загуби шансове да участва  в Шампионска лига. Според Mundo Deportivo, "партеноеите" са насочили вниманието си към голмайстора на Хирона Артьом Довбик като опция за заместник на Осимен.

26-годишният украинец се превърна в основна фигура в състава на каталунците през този сезон. Той бе привлечен в клуба през лятото от Днипро за 7,75 млн. евро и се оказа успешно трансферно попадение, като има на сметката си 18 гола и 5 асистенции в 30 мача в Ла Лига и дори води в класирането при голмайсторите в Испания.

В Наполи следят отблизо развитието на украинеца и смятат да използват парите от евентуалната продажба на Осимен, за да го вземат в редиците си. Те обаче трябва да са готови да похарчат доста сериозна сума, тъй като от Хирона няма лесно да изпуснат този играч, още повече, че той ще им е нужен за предстоящото им участие в Шампионската лига и само някаква бомбастична оферта може да ги накара да го пуснат да си тръгне.

В същото време Наполи не е единственият кандидат за Довбик. В последните седмици името на нападателя бе свързвано и с Атлетико Мадрид и Челси, макар засега и двата клуба да не бързат с евентуална оферта.

  Сподели
67