Ливърпул вече е с предимство пред Байер за Алонсо


Н. Гавазов

 Ливърпул вече е с предимство пред Байер за Алонсо

Ливърпул има ясно "предимство" пред Байерн Мюнхен в надпреварата за назначаване на настоящия шеф на Байер Леверкузен Шаби Алонсо.

Испанецът върши забележителна работа с Байер Леверкузен – "аспирините" са лидери в таблицата за класиране и са непобедени през този сезон във всички турнири.

Леверкузен е изложен на риск да загуби Алонсо през лятото, като той е силно свързван с Ливърпул и Байерн Мюнхен.

Ливърпул търси наследник на Юрген Клоп, след като германецът обяви напускането си през лятото, докато Байерн Мюнхен е на пазара за нов мениджър, който да замени Томас Тухел, който също напуска в края на този сезон.

Във вторник сутринта трансферният експерт Фабрицио Романо заяви, че Алонсо е направил обратен завой относно  бъдещето си в Леверкузен.

"В момента единственият фокус на Шаби Алонсо, въпреки връзките с Ливърпул и Байерн Мюнхен, е върху спечелването на три трофея с Байер Леверкузен.

По-рано през сезона Алонсо започна да обмисля някои възможности и имаше запитвания, за да види ситуацията с договора си в Леверкузен, но засега единственият му фокус е да завърши силно този сезон", съобщава Романо.

Според GiveMeSport, Ливърпул вече има ясно "предимство“ пред Байерн Мюнхен, тъй като "продължителното управление на Клоп подчертава, че на "Анфийлд“ има стабилност, а това се хареса на Алонсо.

"Ливърпул може да е изпреварил Байерн в битката да привлече Алонсо, тъй като насочването към "Анфийлд" е по-привлекателна перспектива, благодарение на това, че Fenway Sports Group има опит да даде на мениджърите достатъчно време, за да подпечатат авторитета си", съобщават източници от обкръжението на Алонсо.

Ливърпул отказва да позволи преследването на Алонсо от Байерн да окаже влияние върху плановете им, разбират източниците на GMS, като мърсисайдци се занимават с бизнеса си при закрити врата и остават напълно фокусирани върху намирането на това, което според тях би било правилният пакет, който да сложат на масата.

"Общото усещане е, че има много пиар около съобщенията, идващи от Германия, че преминаването в Бавария е сигурно за 42-годишния футболист, чийто отбор от Леверкузен е на ръба да спечели титлата в Бундеслигата. По този начин надеждата на баварците е Fenway Sports Group все по-малко да обръща внимание на варианти с чужбина.

Ливърпул обаче остава спокоен през целия процес на оценка на потенциалните кандидати за мениджърския пост, но Алонсо остава на върха на списъка си с претенденти, които се насочват към последните месеци от управлението на Клоп", твърдят пък източници от "Анфийлд

Експертът Нийл Джоунс междувременно настояваше, че "несигурността на Алонсо не трябва да бъде притеснение“ за гранда от Висшата лига.

 "Ситуацията с Шаби Алонсо остава непроменена засега, доколкото ми е известно, няма индикации какво иска да прави през лятото, тъй като фокусът му остава много върху Байер Леверкузен и това, което може да бъде невероятен завършек на сезона.

Според мои източници от Германия, Байерн Мюнхен е любимата му дестинация, но Алонсо и неговият лагер са много тихи и докато няма яснота от тяхна страна, мисля, че трябва да изчакаме и да видим", заяви Джоунс.

  Сподели
697