Ман Юнайтед е готов да плати компенсацията за Инасио


Н. Гавазов

 Ман Юнайтед е готов да плати компенсацията за Инасио

Манчестър Юнайтед е готов да плати компенсацията по договора на защитника на Спортинг Гонсало Инасио.

Мениджърът на Юнайтед Ерик Тен Хаг изпитва огромни проблеми с контузии този сезон и това се отрази особено на защитната линия.

В момента опциите на Ерик в центъра на защитата са ограничени до Хари Магуайър, Виктор Линдельоф и изпадналия  в лоша форма Рафаел Варан, докато Лисандро Мартинес и Джони Еванс са в лазарета.

Според португалското издание CM Sport, Юнайтед се опитва да реши проблема си, като навлезе на трансферния пазар през януари, като 22-годишният Инасио е цел номер едно на "червените дяволи" за центъра на защитата.

Договорът на Инасио включва освобождаваща клауза от 60 милиона евро (52,5 милиона британски лири). От Юнайтед са готови да платят на Спортинг 45 милиона евро (39,3 милиона паунда) гарантирани пари, като останалите 15 милиона евро (13,1 милиона паунда) са бонуси.

Трябва да се отбележи, че агентът на Инасио е Мигел Пиньо, който също така представлява интересите на капитана на Юнайтед Бруно Фернандеш, на когото помогна да премине в Манчестър от Спортинг за £47 милиона през януари 2020 г.

Инасио вече има над 130 мача за Спортинг, а също така се утвърди като основен играч за националния отбор на Португалия, играейки в центъра на защитата с Рубен Диас от Манчестър Сити.

Освен Юнайтед, Инасио е интересен за Ливърпул и Реал Мадрид.

  Сподели
351