Български фенове на Арсенал щурмуват Рим


.

Български фенове на Арсенал щурмуват Рим

Феновете на Арсенал в България се готвят за щурм на “Стадио Олимпико” в Рим. Причината е 1/8-финала реванш в Шампионската лига между “топчиите” и Рома. Организираната група от България отива да подкрепя своите любимци като се оказва, че когато родни фенове са подкрепяли лондончани те нямат поражение. Това става ясно от прессъобщение на фенклуба на англичаните, което Futbol TV публикува без промени: 

Фенклубът на Арсенал в България организира посещение на мача с Рома в Рим

Официалният Фенклуб на ФК Арсенал-Лондон в България за пореден път организира групово посещение на мач на любимия отбор за своите членове. Този път българските привърженици на Артилеристите ще посетят Рим. Във Вечния град те ще подкрепят любимците си, които ще се изправят в мач-реванш от 1/8 финалната фаза на Шампионска Лига срещу „римските вълци” от Рома. От трибуните на стадион Олимпико за Арсенал ще викат близо 40 члена на фенклуба на гранда от Северен Лондон. 

Този мач е поредната стъпка, която отборът на Арсенал трябва да направи до достигането на финала, който тази година ще се играе на олимпийския стадион във Вечния град през месец май.  

Отборът на Арсенал не познава вкуса на поражението, когато е подкрепян от организирана група от фенклуба в България. Равносметката в Шампионската лига е 5 мача и нито една загуба за Арсенал. Два равни са записали артилеристите срещу Панатинайкос в Атина през есента на 2004 година, когато отборът записа и серията от 49 мача без загуба във Висшата лига на Англия, и срещу Милан през февруари 2008 г. на Емирейтс в Лондон. Паметната победа с 0:2 през март срещу миланския гранд, победите в Букурещ срещу Стяуа с 0:1 през есента на 2007 и головият трилър 5:2 срещу Фенербахче в Истанбул година по-късно също се проведоха пред погледа на членове на българския фенклуб на Арсенал.

Всички привърженици на Арсенал в България и членовете на Arsenal Supporters Club Bulgaria се надяват, че и този път ще донесат късмет на любимия си отбор, за да ги зарадва той пак с победа и класиране за четвъртфиналната фаза.

 
Михаил Марков
Председател

  Сподели
185