Барса ще се класира за плейофите


Н. Гавазов

Барса ще се класира за плейофите

Шахтьор - Барселона

Стадион: "Фолкпаркщадион", Хамбург

Дата: 08.11.2023 г.

Час: 19:45

Съдия:

Шахтьор започна кампанията си в група H с домакинска загуба с 3:1 от Порто, но се възстанови, побеждавайки Роял Антверпен с 3:2 във втория си мач от групата в началото на октомври.

Отборът на Марино Пушич щеше да е доволен от представянето си срещу Барселона в третия двубой на 25 октомври, но претърпя поражение с 2:1, като три точки от три мача ги оставиха на трета позиция, на три точки зад втория Порто.

Шахтьор не може да бъде елиминиран от състезанието във вторник, но поражението би поставило "миньорите"' в много трудно положение преди последните им два мача, така че има огромен натиск върху украинския отбор.

Отборът на Пушич ще влезе в този мач след победа с 1-0 над Динамо Киев в елита на Украйна в петък, като резултатът ги оставя на трета позиция в таблицата с 24 точки.

Шахтьор спечели три, направи пет равенства и загуби седем от предишните си домакински мачове срещу испанскисъперници, въпреки че този мач ще се играе в Хамбург, така че е трудно да се класифицира като истински домакински мач.

Барселона завърши трети в последните си две кампании от груповата фаза на Шампионска лига, като досега старши -треньорът Шави не успя да ги изведе в елиминационния кръг на надпреварата.

Въпреки това, осигурявайки зашеметяващ обрат на събитията, каталунският отбор ще присъства на осминафиналите този сезон -  Барселона може да си осигури класиране, ако избегне загуба в този мач, но те все още ще бъдат в силна позиция, дори ако се случи загуба във вторник вечер.

Шампионите от Ла Лига са начело в група H с девет точки, побеждавайки Антверпен с 5:0 в първия си мач, преди да запишат поредни успехи над Порто и Шахтьор в последните си два мача.

Барселона претърпя загуба с 2:1 от Реал Мадрид в Ел Класико в края на миналия месец, но успя да запише победа с 1:0 над Реал Сосиедад в Ла Лига в събота вечерта, като Роналд Араухо отбеляза победния гол във втората минута от добавеното време в края.

Каталунският отбор спечели седем, направи едно равенство и загуби три от предишните си 11 мача като гост срещу украински отбори в европейския футбол, но те спечелиха само в 14 от последните си 32 мача като гост в това състезание, претърпявайки девет поражения в процеса.

На Шахтьор ще липсват Став Лемкин, Ласина Траоре и Иван Петряк, а Иракли Азарови е под въпрос след травма срещу Динамо Киев.

Що се отнася до Барселона, Педри направи дългоочакваното си завръщане от резервната скамейка срещу Реал Сосиедад в събота, но не се очаква да бъде смятан за титуляр на този етап.

Единственият категорично отсъстващ екип на каталунците за този мач е Серхи Роберто , който се бори да преодолее проблем с прасеца, въпреки че Френки де Йонг също е под голямо съмнение поради проблем с глезена.

Шахтьор може да усложни живота на Барселона, но това няма да стане сега и в Германия. Каталунците са с по-качествен състав, а факторът домакинство е за статистиката.

Прогноза: Шахтьор - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236