Почетино: VAR навреди на Висшата лига


Н. Гавазов

Почетино: VAR навреди на Висшата лига

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино заяви, че VAR вреди на Висшата лига.

Ден преди това Челси натрупа пасив от две попадения и записа равенство 2:2 като гост на Астън Вила. В същото време гол на защитника на "сините" Аксел Дисази беше отменен в добавеното време.

Свързаната VAR система установи, че Беноа Бадиашиле е фаулирал Диего Карлос по време на головата комбинация, но Почетино не може да се съгласи с това.

"Изиграхме страхотен мач срещу много добър отбор. Разочарован съм, но какво можем да направим? Трябва да продължим напред.

Аз, ти и всички на стадиона видяхме мача. Те (съдиите) не видяха фаул по време на мача, а след това ВАР промени решението на съдията. Според мен там имаше нормален сблъсък. Съдията направи своето решение, точка.

Според мен VAR нанесе известна вреда на Висшата лига и английския футбол.

Ако искаме да бъдем най-добрата лига в света, трябва да защитим зрелището и решенията, които вземаме. В мача на "Уембли" срещу Манчестър Сити имаше игра с ръка и съдията не провери, VAR не каза реферът да гледа повторенията.

VAR нарани мен, моя отбор, моите играчи, моите фенове.

Мисля, че това е болезнено и лошо за английския футбол и дори играчите на Вила и техните фенове не разбраха защо голът беше отменен.

Казаха, че има фал, но ако сте видели битката и ако броим всяка битка като фал, няма да можем да завършим мача с 11 играчи.

Можем да говорим много за въздействието на това решение – VAR е вреден за играта“, заяви Почетино.

  Сподели
199