Интер ще се справи със Залцбург


Н. Гавазов

Интер ще се справи със Залцбург

Интер - Залцбург

Стадион: "Сан Сиро“, Милано

Дата: 23.10.2023 г.

Час: 19:45

Съдия: Франсоа Летекс (Франция)

Интер посреща Ред Бул Залцбург в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да постигне последователни победи, което ще увеличи шансовете на тима да продължи напред.

Лаутаро Мартинес пропусна няколко шанса в последния европейски мач на Интер, но пропуските на капитана на "нерадзурите" не струваха скъпо, тъй като хората на Индзаги постигнаха победа с 1:0 над Бенфика. Успехът бе 50-ата победа на Интер в груповата фаза на Шампионска лига, а италианският гранд се стреми към 51-вата си във вторник, влизайки в мача като фаворит за осигуряване на максимален брой точки.

Вицешампионите от миналия сезон победиха Торино в Серия А през уикенда, за да продължат брилянтния си старт на новия сезон в Серия А и еднолично да превземат първото място. Характерното за "нерадзурите" през тази кампания е силната защита, която допусна 6 гола в 11 мача до момента, като в същото време вкараха 27 гола в този период.

Гостите пропуснаха шанса да станат първият австрийски отбор, спечелил последователни победи в началото на груповата фаза на състезанието, тъй като паднаха с 2:0 от Реал Сосиедад. Залцбург допусна два пъти в първия половин час на мача  на собствения терен, дефицит, който не можеха да компенсират. Да, "биковете" наистина зашеметиха Бенфика в първия мач, като си осигуриха победа с 2:0 на "Луж", за да сложат край на серия от осем мача без победа като гост в състезанието, и търсят последователни триумфи при пътуванията си.

Що се отнася до вътрешното първенство, хората на Герхард Щрубер допуснаха домакинска загуба с 1:0 от ЛАСК в събота остави тима с една победа в лигата в последните пет срещи, което никак не е добре. 

Двубоят на Интер от Серия А с Рома следващата неделя може да изкуши Индзаги да смени състава си, както обикновено прави, но наставникът на "нерадзурите" трябва да стартира с Тюрам и Мартинес в атаката. Алесандро Бастони получи почивка в Торино, така че защитникът трябва да се завърне в отбраната.

Хуан Куадрадо и Марко Арнаутович отсъстват поради мускулни контузии, изключвайки двойката до ноември.

Залцбург има няколко проблема с контузии в мача във вторник, като Фернандо , Секу Коита , Брайън Око , Лукас Валнер и Джъстин Омореги се очаква да отсъстват; Мадс Бидструп и Камил Пятковски са съмнителни и не се очаква да играят на "Сан Сиро".

Постигането на положителен резултат на "Джузепе Меаца" е трудно за гостуващите отбори и няма да е по-различно сега. Въпросът е дали Интер ще спечели убедително или ще има проблеми. Нашето предложение е за чиста победа с марж от два гола на Интер.

Прогноза: Интер - Залцбург 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Залцбург (Герхард Щрубер)
 
Шлагер
   
Дедич
Павлович
Байду
Терзич
Капалдо
Гурма-Дуа
Каергаард
Глук
Симич
Конате
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дъмфрис
Бастони
Ачерби
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Залцбург 2:0

  Сподели
271