Марсилия – Бенфика: Без победител


Н. Гавазов

Марсилия – Бенфика: Без победител

Марсилия - Бенфика

Стадион: "Велодром", Бенфика

Дата: 18.04.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Феликс Зауер (Германия)

Марсилия търси край на жалката серия от загуби, когато посреща Бенфика на "Велодром" в мач от четвъртфиналите на Лига Европа в четвъртък.

Възходът на провансалци след пристигането на Жан-Луи Гасет напълно приключи, след като отборът от Лига 1 не успя да постигне резултати през последните седмици. Нещо повече, марсилци бяха върнати на земята с пет поредни загуби във всички турнири.

Ако преди напускането на Дженаро Гатузо и назначаването на Гасе Марсилия вкарваше средно по 3.6 гола на мач по време на поредицата от пет победи, средната стойност на френския отбор падна до 0.6: Марсилия не успя да отбележи в два от последните пет срещи - срещу Рен (2-0) и Пари Сен Жермен (2-0), и отбеляза само един гол при загубите от Виляреал (3-1) и Лил (3-1) и срещу Бенфика (2-1) през последните седмици

По всичко изглежда, че се очертава провален сезон за провансалци, ако не спечелят втория по значимост европейски клубен трофей, тъй като тимът се намира на 9-та позиция в таблицата за класиране във вътрешното първенство и има по-лоша програма от конкурентите си.

Гостите влизат в мача в отлична форма, след като претърпяха само една загуба в последните си девет мача в началото на април срещу Спортинг, като спечелиха шест и завършиха наравно в другите две, след като загубиха от Спортинг в Купата (2-1 ) и Порто в първенството (5:0).

Отборът на Шмид можеше да излезе на терена в четвъртък в по-позитивно настроение, ако на Обамеянг не беше позволено да се възползва от момента в първия мач.

Бенфика са непобедени, откакто се преместиха във второразрядното европейско клубно състезание, включително запазиха чисти мрежи срещу Тулуза (0-0) и Рейнджърс (1-0), като португалците се надяват тази тенденция да се запази и за тази вечер.

Гасет има множество контузии, които измъчват отбора му, като Марсилия вероятно ще бъде без Исмаила Сар , Джонатан Клаус (и двамата сухожилия), Бамо Мейте , Куентин Мерлин (и двамата глезени), Жан Онана (мускул), Валентин Ронжие (коляно) и Билал Надир за четвъртък.

Хуан Бернат е единственият контузен играч на Бенфика за гостуването на Марсилия в четвъртък, което означава, че "орлите" имат повече опции от резервната скамейка.

Марсилия има четири победи и едно равенство в петте си мача от Лига Европа на "Велодром" и това е положително за французите, но от другата страна са петте поредни поражения, с които провансалци влизат в двубоя. А като прибавим контузените футболисти, вероятността за успех на тима от Лига 1 изглежда илюзорна.

Прогноза: Марсилия – Бенфика 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Роджър Шмид)
 
Турбин
   
Бах
Силва
Отаменди
Аурснес
Флорентино
Невеш
Ди Мария
Рафа
Нерес
Тенгщед
Мумбаня
Обамеянг
Ндиайе
Веретут
Кондгобия
Унахи
Харит
Мбемба
Балерди
Гигот
   
Лопес
 
Марсилия (Жан- Луи Гасет)

Обоснована прогноза: Марсилия - Бенфика 1:1

  Сподели
127