Юве и Рома си поделиха по гол и по точка


FUTBOL-TV

Юве и Рома си поделиха по гол и по точка

Ювентус завърши наравно 1:1 като гост на Рома в дербито от 35-ия кръг на футболното първенство на Италия и  пропусна шанса да се доближи до втория в класирането Милан.

Ромелу Лукаку откри резултата за домакините в 15-ата минута, но в 31-ата Глейсън Бремер изравни след асистенция на Федерико Киеза.

Третият Ювентус има 66 точки, пет зад Милан, който завърши наравно 3:3 с Дженоа по-рано в неделя. Рома е пети с 60 точки, на четири зад четвъртия Болоня.

"Не сме толкова доволни от равенството, но виждайки отношението на момчетата, как не спират да се борят за постигане на резултат, съм изключително доволен", каза мениджърът на Рома Даниеле Де Роси пред DAZN.

Сега "вълците" ще насочат вниманието си към полуфиналния мач-реванш от Лига Европа срещу Байер Леверкузен в четвъртък, тъй като се опитват да компенсира изоставане от 0:2 в първата среща.

Домакините имаха първи шанс за гол в мача, когато Расмус Кристенсен уцели гредата след удар с глава от дистанция. След това Рома поведе след 15 минути, когато Лукаку се озова в перфектната позиция да отрази отскочилата топка след удар на Брайън Кристанте.

Бремер изравни с глава за Ювентус след 31 минути игра, когато центриране на Федерико Киеза го намери в отлична позиция в наказателното поле.

И двата тима имаха шансове да стигнат до успеха в последните минути, като стражът на Рома Миле Свилар спаси с върха на пръста си удар от воле на Мануел Локатели, докато Войчех Шчесни отказа Тами Ейбрахам, останал очи в очи с него.

  Сподели
80