Милан ще вземе трите точки срещу Сасуоло


Н. Гавазов

Милан ще вземе трите точки срещу Сасуоло

Сасуоло – Милан

Стадион: "Мапей", Реджо Емиля

Дата: 14.04.2024 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Давиде Маса

След като претърпя рядко домакинско поражение в средата на седмицата, Милан се завръща този уикенд, когато гостува на Сасуоло в Серия А.

В изцяло италиански сблъсък на "Сан Сиро", Милан прие Рома в четвъртък вечерта в среща от четвъртфиналите на Лига Европа.

"Росонерите" спечелиха и двете срещи в лигата този сезон и бяха непобедени в девет мача срещу съперника си от столицата; те обаче не можаха да се възстановят от изоставането след 17 минути, като Оливие Жиру бе най-близо до изравняването.

Милан затегна хватката си на второто място, като победи Лече с 3:0 миналата седмица, постигайки седма поредна победа за първи път от 2006 г., а сборът им от 68 точки е с една повече, отколкото отбелязаха на този етап преди две години, когато в крайна сметка спечелиха Скудетото. Това обаче едва ли успокоява, защото лидерът Интер е с преднина от 14 точки и на практика е новият шампион на Италия.

Отчаяно търсейки точки, които да подпомогнат надеждите им за оцеляване, Сасуоло загуби още две в Салерно миналия уикенд, когато изпусна ценна преднина от два гола, допускайки изравнителен гол в добавеното време на "Стадио Аречи".

Така "неровердите" се закотвиха на 19-то място и под реалната заплаха да загубят елитния си статут.

След като не бяха завършвали под 13-то място през последните девет години - включително участие в евротурнирите под ръководството на Роберто Де Дзерби – сегашният сезон е труден за "зелено-черните", които наскоро уволниха Алесио Диониси и назначиха Давиде Балардини .

Натоварен да укрепи кораба, Давиде успя да избегне поражението в три от последните си четири мача - толкова пъти, колкото и в предишните 14 - и дори в отсъствието на голмайстора и талисмана Доменико Берарди, головете не липсваха.

След като отбелязаха гол във всеки от последните си 10 домакински срещи в Серия А, сега те можеха да изравнят клубен рекорд, като откриха мрежата отново този уикенд. Скорошният им рекорд обаче предполага, че дори това може да се окаже трудна задача: победени с 1-0 на Сан Сиро през декември, "неровердите" взеха само една точка от последните си седем срещи с Милан на стадион "Мапей".

Стефано Пиоли може да се изкуши да смени отбора си между двата мача на важен европейски двубой, а един човек, който вероятно ще се завърне в титулярните 11 на Милан, е английският защитник Фикайо Томори , който не игра в четвъртък поради отстраняване.

Междувременно домакините естествено ще използват най-силния си наличен състав - само Маркус Педерсен и звездата Доменико Берарди са извън терените поради контузия, като последният също ще пропусне Евро 2024.

Гостите са фаворит в мача. Ще е голяма изненада, ако Сасуоло вземе нещо в мача.

Прогноза: Сасуоло – Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Флоренци
Томори
Кяер
Ернандес
Муса
Айдли
Рейндерс
Чуквезе
Йович
Окафор
Пинамонте
Лауриенте
Торствед
Байрами
Енрике
Болока
Доиг
Ферари
Ерлич
Толян
   
Консили
 
Сасуоло (Давиде Балардини)

Обоснована прогноза: Сасуоло - Милан 1:2

  Сподели
104