Интер ще премине и през Дженоа


Н. Гавазов

Интер ще премине и през Дженоа

Дженоа - Интер

Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа

Дата: 29.12.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Даниеле Довери

На една победа разстояние от титлата "зимен шампион“, Интер гостува на Дженоа в петък, опитвайки се да увеличи преднината си на върха в Серия А.

Интер има четири точки преднина от най-близкия претендент Ювентус, след като победи Лече точно преди Коледа, докато техните домакини се отдалечиха още повече от зоната на отпадане, като изненадаха Сасуоло.

Въпреки че визитата на лидерите в Серия А поставя Дженоа пред вероятно най-тежкия им тест, откакто се завърнаха в елита по-рано тази година, отборът на Алберто Джилардино показва признаци, че може да се справи с живота на най-високо ниво.

Избягването на незабавно завръщане в Серия В е основна задача за Джилардино, който се справя отлично към момента, въпреки малкия си опит. "Грифоните" имат 19 точки от 17 мача и са 13-ти в таблицата за класиране, на 6 точки от опасната зона.  

След като удържаха Ювентус до равенство 1:1 на "Ферарис" в последния си домакински мач, Дженоа отвърна смело на удара миналия петък, когато голмайсторът Алберт Гудмундсон изравни на Сасуоло, преди Калеб Екубан да даде трите точки в 87-ата минута.

След прекратяване на поредица от четири загуби на гости, лигурци сега се завръщат на родния терен, където бяха победени само два пъти в лигата този сезон и също така спечелиха два мача от Купата на Италия, преди да бъдат нокаутирани от Лацио на Stadio Olimpico.

Интер пристига в Лигурия с надеждата да запише пета поредна победа в лигата и така да подложи на натиск своите конкуренти.

В предишните си четири мача във висшата лига "нерадзурите" събраха максимален брой точки, без да допуснат нито един гол, побеждавайки Наполи, Удинезе, Лацио и - последно - Лече, за да украсят акредитивите си като категоричен фаворит за титлата.

Няколко дни след провала в продълженията срещу Болоня, който драматично ги елиминира от Купата на Италия - състезание, което доминираха в продължение на две години - Интер се върна в Серия А с голове от двете страни на почивката на Ян Бисек и Николо Барела победа над Лече на "Сан Сиро".

В този процес треньорът Симоне Индзаги постави нов крайъгълен камък, след като видя неговия клуб да отбелязва в 25 последователни мача от Серия А - никой предишен наставник на тима от Милано не е достигал такава цифра.

Дефанзивният рекорд на Интер обаче е може би дори още по-впечатляващ този сезон, тъй като нито един отбор в петте най-добри европейски лиги не е допуснал по-малко голове (седем) и е запазил повече чисти мрежи (12).

Последният им мач за календарната година сега ги отвежда на "Луис Ферарис", където дори не са получавали гол срещу Дженоа от 2018 г.: в последните си четири гостувания "нерадзурите" спечелиха три пъти и завършиха наравно веднъж, отбелязвайки девет гола без отговор. Всъщност последното поражение на миланци тук е през 2018 г., когато Ранокия и Пандев донесоха победата с 2:0 за домакините.

За пореден път Интер ще бъде без капитана Лаутаро Мартинес в петък вечерта, тъй като голмайсторът с 15 гола в Серия А получи мускулно разтежение срещу Болоня и няма да се върне до следващата седмица.

Марко Арнаутович най-вероятно ще бъде заместник отпред заедно с Маркус Тюрам , докато Матео Дармиан продължава да замества крилото Дензъл Дъмфрис на десния фланг на гостите.

Дъмфрис се надява да се върне на резервната скамейка след контузия, но Федерико Димарко (адуктор) и Хуан Куадрадо (ахилес) все още не са на разположение. Остава да видим дали Бенджамин Павар ще си проправи път обратно в страната за сметка на Ян Бисек.

Докато основният човек на Интер е на масата за лечение, Дженоа отново ще се обърне към водещия стрелец Алберт Гудмундсон - който има седем гола в лигата досега - за подкрепа на нападателя на Гана Калеб Екубан в предни позиции.

Възможностите за нападение на Алберто Джилардино са ограничени от вероятното отсъствие както на Матео Ретеги (бедро), така и на наетия от Милан Жуниор Месиас (мускул).

Дженоа е труден за побеждаване тук и това го разбра Ювентус, но от друга страна Интер няма спиране. Класата на гостите е толкова голяма, че дори няколкото контузии няма да попречат на "нерадзурите" да вземат трите точки и да се окичат със званието "зимен шампион".

Прогноза: Дженоа - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Бисек
Ачерби
Бастони
Дармиан
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Аугусто
Тюрам
Арнаутович
Екубан
Гудмундсон
Васкес
Малиновски
Бадел
Френдруп
Сабели
Драгусин
Бани
Де Винтер
   
Мартинес
 
Дженоа (Алберто Джилардино)

Обоснована прогноза: Дженоа - Интер 1:2

  Сподели
244