Наполи ще победи Интер при втория период на Мадзари


Н. Гавазов

Наполи ще победи Интер при втория период на Мадзари

Наполи - Интер

Стадион: "Диего Марадона", Наполи

Дата: 03.12.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Давиде Маса

На фона на трудна поредица от мачове за двата клуба, Наполи и Интер се събират на "Стадио Марадона"  в неделя вечерта, разделени от осем точки в класирането на Серия А.

Интер ще се опита да си върне първото място, но неаполитанци се надяват да бъдат успешни през втория период на Валтер Мадзари и да участват в битката за титлата.

Победата с 2:1 като гост на Аталанта през миналата седмица постави началото на новата ера на Валтер Мадзари. За кратко - и неуспешно - като треньор на Интер, след като напусна Неапол през 2013 г., Мадзари наскоро се завърна в Кампания като наследник на провалилия се Руди Гарсия и още в първия си мач успя да намали изоставането спрямо "нерадзурите" до осем точки.

Надявайки се да яхне гребена на вълната, италианските шампиони се завърнаха в континенталната надпревара в средата на седмицата, когато първите двама от група С се срещнаха в мач от Шампионската лига. Друго познато лице, бившият наставник на Наполи Карло Анчелоти, изведе настоящия си тим Реал Мадрид до победа с 4:2 на "Бернабеу" в сряда вечерта, когато испанският колектив циментира първото място с няколко късни гола, след като Джовани Симеоне и Франк Ангуиса отбелязаха за гостите.

Въпреки че второто място все още не е гарантирано, хората на Мадзари остават фаворити да се присъединят към Реал в плейофите, а най-малкото Наполи си осигури пето поредно преминаване през груповата фаза на състезанието на УЕФА.

Разбира се, миналогодишните четвъртфиналисти биха предпочели да продължат в най-големия европейски турнир, вместо да се измъкнат в Лига Европа, но преди да се срещнат с Брага за финала в група С, те първо трябва да се справят с Интер и след това със стария си съперник Ювентус.

Тъй като Наполи загуби само един от 17-те домакински мача от Серия А срещу Интер през този век, историята със сигурност е на тяхна страна този уикенд, когато победата ще ги накара да намалят още повече разликата с гостите си в класирането.

След като откриха мрежата във всеки от последните си 10 срещи в лигата срещу Наполи, Интер спечели и пет от последните осем срещи с отборите от елита, макар че повечето от тези успехи идват на миланска земя.

"Нерадзурите“ бяха победени с 3-1 при последното си посещение на "Стадио Марадона“ през май, когато Наполи започнаха дългия си победен парад като победители в Скудетото, но съдбата и на двата тима се промени от този ден.

Докато неделните домакини се провалиха в защитата на титлата си, равенството на Интер срещу Ювентус миналата седмица позволи на миланци да задържат хватката си на първото място, въпреки че Юве завладя върха с късната победа над Монца в петък.

След трилър с шест гола срещу Бенфика, в който отборът на Симоне Индзаги изоставаше с три гола на полувремето, единствената загуба на Интер след 17 мача във всички турнири остава шокиращо поражение от Сасуоло в края на септември.

Победените финалисти от миналия сезон вече бяха потвърдили присъствието си в осминафиналите на Шампионска лига, но след трудния тест в Лисабон, хората на Индзаги завършват трудна трилогия, пътувайки на юг до Неапол.

Въпреки че Интер спечели девет от последните си 11 мача като гост в Серия А, неговата статистика в Неапол не е добра, което предполага още едно тежко изпитание за "нерадзурите".

След като Пьотр Зиелински накуцваше в Мадрид в сряда вечерта, Наполи може да бъде принуден да направи промяна в халфовата линия, така че Елиф Елмас е в готовност да започне вместо него.

Матиас Оливера (коляно) се присъедини към колегата си ляв бек Марио Руи (аддуктор) отстрани поради контузия и тъй като няма друг специалист в състава, Валтер Мадзари може да повика бившия централен защитник на Интер Хуан Жезуш да го замени.

Гостите са без Бенджамин Павар (коляно) и Алесандро Бастони (прасе).

Интер и Наполи са отборите, които са отправили повече удари, изпълниха повече тъчове в противниковата зона и отбелязаха повече голове (30 на 26) от всеки друг тим в Серия А през този сезон. Със сигурност няма да видим безжизнен сблъсък, напротив - очакванията са за много динамика и положения за гол. Напълно е възможно срещата да завърши без победител, но показаното от Наполи при Мадзари в тези два мача ни дава основание да предположим домакинска победа.

Прогноза: Наполи - Интер 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Дармиан
Де Врий
Ачерби
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Кварацхелия
Осимен
Политано
Елмас
Лоботка
Ангуиса
Жесуш
Натан
Рахмани
Ди Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Валтер Мадзари )

Обоснована прогноза: Наполи - Интер 2:1

  Сподели
250