Ювентус ще излъже Интер


Н. Гавазов

Ювентус ще излъже Интер

Ювентус - Интер

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 26.11.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Марко Гуида

Уикендът на Серия А достига своето кресчендо в неделя вечерта, когато Ювентус приема съперника на Скудетото Интер Милано в Дерби д'Италия - 181-вата среща в лигата между двата италиански гранда. Юве изостава от лидерите на Интер само с две точки в класирането, така че победата в Торино ще ги издигне над историческия съперник, връщайки ги на върха, след дълъг период в сянката на "нерадзурите".

Ювентус натрупа пет поредни победи преди международната пауза, за да се доближи до първото място в Серия А.

Обявявайки се за истински претенденти за титлата, хората на Макс Алегри последваха победи над Торино, Милан, Верона и Фиорентина с успех с 2:1 у дома срещу Каляри преди две седмици, когато головете на дуото в защита Даниеле Ругани и Бремер помогнаха на Юве да спечели максимален брой точки срещу стария клуб на Алегри.

След като направиха най-добрия си старт на сезон от последното спечелване на Скудетото през 2019-20 г., неделното дерби на Италия ще бъде първият път в историята, когато Ювентус и Интер се изправят един срещу друг с по най-малко 29 точки преди мач номер 14.

Въпреки че "нерадзурите" бяха короновани за шампиони и се окичиха със славата в Купата и Суперкупата на Италия, "бианконерите" спечелиха пет от последните си осем мача в лигата срещу Интер. Сега пред торинци се отваря възможността да запишат три поредни победи, без да допуснат гол, което се случи през 1977 г.

Интер спечели 10 от своите 12 мача в лигата този сезон, претърпявайки само една шокираща загуба от Сасуоло, а през цялата си дълга и славна история в Серия А те само два пъти спечелиха 11 от първите 13 мача: през 1950 г. и след това през 2019 г.

Подпалени от головете на капитана Лаутаро Мартинес , "нерадзурите" са в поредица от шест поредни победи във всички състезания преди пътуването си до Торино, като преди международната пауза голове на  Федерико Димарко и Хакан Чалханоглу осигуриха домакинска победа с 2:1 над  Фрозиноне.

След като преди това се изправиха срещу регионалните си съперници Аталанта и след това си осигуриха място в 1/8-финалите на Шампионска лига, като победиха Ред Бул Залцбург, звездният отбор на Интер може да се съсредоточи изцяло върху дербито на Италия, вместо да гледа с повече от половин око на мача с Бенфика в Шампионска лига следващата седмица.

Като цяло, Интер се бори за титлата през този сезон, но такова намерение има и Ювентус, така че за неутралните фенове е истинска радост срещите между такива съперници.

За статистиката - "нерадзурите" спечелиха само две от последните си 17 мача като гост срещу Юве в първенството, като загубиха в не по-малко от 11 случая и не успяха да отбележат в девет.

Треньорът на Ювентус Макс Алегри може да има главоблъсканица за решаване в средата на терена тази седмица, тъй като в допълнение към наказаната двойка Пол Погба и Николо Фаджоли, редовният титуляр Мануел Локатели се бори с проблем с ребрата, който го извади от квалификациите на Италия за Евро 2024.

Следователно завръщането на Адриен Рабио от наказание за един мач е навременно и французинът може да се присъедини към Фабио Мирети и Уестън Маккени в машинното отделение на "бианконерите".

Вероятно да започне отляво във формацията 3-5-2 на Алегри, Филип Костич вкара последния си гол в лигата срещу Интер през март и също така направи асистенция за три от последните шест попадения на Юве в Серия А.

Дефанзивното дуо Матиа Де Шилио и Данило остават недостъпни, а също и Тим Уеа поради контузия на бедрото.

На Интер също липсва двойка защитници като първи избор, тъй като и Бенджамин Павар (коляно), и Алесандро Бастони (прасец) бяха изключени от игра в неделя; Щефан де Врей и универсалният Матео Дармиан трябва да заместят тройката отзад на "нерадзурите".

Атаката на гостите се ръководи от Маркус Тюрам и Лаутаро Мартинес, последният от които ще стане едва вторият играч на Интер от 60 години, отбелязал поне 13 гола в първите 13 мача от сезона, ако намери мрежата утре. Въпреки това, "Ел Торо" отбеляза само веднъж за 676 минути от футболната Серия А срещу Ювентус досега.

Бившият бек на Юве Хуан Куадрадо (Ахил) поднови пълноценни тренировки, така че може да бъде включен на резервната скамейка от Симоне Индзаги, който води на Алегри с 4-2 по отношение на победите в Дерби д'Италия.

Утре ни очаква истинска главоблъсканица - както за феновете, така и за почитателите на залозите. Само Ница от Лига 1 е допуснал по-малко голове от Интер (шест) и Ювентус (седем) в петте най-добри европейски лиги този сезон, така че един удар може да е достатъчен, за да раздели отборите в неделя.

Гостите разполагат с най-доброто нападение в Серия А, а Лаутаро е начело в класацията за голмайсторите, но от другата страна е дисциплината на домакините в защита, което още един път потвърждава очакванията за равностойна битка.

Съветът ни е да се търси знак за равенство, малко голове, а при невъзможност да се използват два знака, тогава "1" е по-разумният вариант от "2".

Прогноза: Ювентус - Интер 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Дармиан
Де Врий
Ачерби
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Кийн
Киеза
Костич
Мирети
Рабио
Макени
Камбиасо
Ругани
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Интер 1:0

  Сподели
290