Аталанта - Интер: Без голове


Н. Гавазов

Аталанта - Интер: Без голове

Аталанта - Интер

Стадион: "Джевис", Бергамо

Дата: 04.11.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Симоне Соза

Аталанта и Интер се срещат в мач от 11-я кръг на Серия А и очакванията са за напрегнат и равностоен двубой на фона на представянето на двата тима досега.

Бергамци разглобиха Емполи с 3:0 като гост със зашеметяващо представяне на Джанлука Скамака. Бившият нападател на Уест Хем вкара два гола и асистенция, помагайки на Аталанта да се изкачи до четвъртото място с втора поредна победа в лигата. Успехът в Тоскана е много ценен и заради това, че бергамци прекъснаха серията от три загуби навън през тази кампания. Трябва да добавим, че Аталанта опази вратата си в 7 от 10 мача през този сезон.

Интер, от друга страна, напълно доминираше в сблъсъка срещу Рома на Жозе Моуриньо миналата неделя, побеждавайки ги с 1:0 в крайна сметка благодарение на късен гол на Маркус Тюрам. "Нерадзурите" увеличиха преднината си в горната част на класирането благодарение на равенството на Милан в мача срещу Наполи. Хората на Симоне Индзаги вече имат осем победи, едно равенство и едно поражение в десет мача от лигата този сезон. Интер също притежава най--доброто нападение и защита с 25-5 голова разлика.

Все още без лятното попълнение Ел Билал Туре (бедро) и централния защитник Хосе Луис Паломино (мускул) поради контузия, треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини ще се надява двама титуляри да не се присъединят към отсъстващото дуо този уикенд. Джорджо Скалвини се бори с проблем с гърба, докато крилото на защитника Давиде Дзапакоста бе повален от грип, но нито един от тях не е отстранен от мача в събота.

Междувременно Интер все още чака завръщането на Марко Арнаутович (бедро) и Хуан Куадрадо (ахил), като и двамата тепърва ще се присъединят към пълноценни тренировки. Симоне Индзаги е готов да използва състав, подобен на този, който започна срещу Рома последния път, като ротацията да бъде срещу Залцбург следващата седмица. Напомняме, че намиращият се в добра форма Тюрам е един от само петимата, записали поне четири гола и четири асистенции в петте най-добри лиги на Европа през този сезон, заедно с Хари Кейн , Мохамед Салах , Оли Уоткинс и Джулиан Бранд.

- Тези два тима се срещнаха три пъти миналата година и Интер победи във всеки един случай (включително четвъртфинала на Купата на Италия).

- Равенството е най-честият изход в историята на директните срещи между тези отбори в Бергамо, случващо се 12 пъти в последните 26 мача там.

Бергамо като цяло е много трудно място за игра за съперниците на Аталанта, като Ла Деа все още не е допуснала гол на собствен терен този сезон (четири победи и равенство в пет срещи във всички състезания). Интер също опази суха вратата си в 7 двубоя, така че очакванията са за надиграване и дебнене, в очакване на грешка на съперника.

Равенството е много вероятно като резултат, въпреки че гостите имат достатъчно огнева мощ, за да поразят вратата на домакините.

Прогноза: Аталанта - Интер 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Мартинес
Тюрам
Скамака
Лукман
Коопмейнерс
Руджери
Едерсън
Де Рун
Хатебоер
Колашинац
Джимсити
Скалвини
   
Мусо
 
Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Интер 0:0

  Сподели
249