Кадис – Барса: Икономична игра и победа за гостите


Н. Гавазов

Кадис – Барса: Икономична игра и победа за гостите

Кадис – Барселона

Стадион: "Нуево Мирандия", Кадис

Дата: 13.04.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хуан Пулидо

Барселона се завръща във вътрешното първенство, когато в събота вечер ще пътува до "Нуево Мирандия" в Кадис, където ще се изправи срещу едноименния отбор в опит да запише четвърта поредна победа.

Андалусците преживяват тежки времена, след като събраха до тук само 25 точки и се намира на 18-о място, което ги праща в по-долната дивизия. Все пак ситуацията не е безнадеждна, защото до края на кампанията остават осем мача, а спасителният бряг е на 3 точки.  Кадис спечели последния си мач от Ла Лига с 1-0 у дома срещу Гранада, разширявайки серията си без загуба на родна земя до три (победи 2 равенства 1 загуби 0). През този сезон на у дома Кадис има четири победи, седем равенства и четири загуби в 15 състезания от Ла Лига.

Барселона за втори път ще играе навън тази седмица. Първото пътуване се оказа повече от успешно, тъй като каталунците показаха класа, опит и пресметливост при победата с 3:2 над ПСЖ в първи четвъртфинален мач от Шампионска лига. Реваншът е другата седмица, но е време за националното първенство, където "блаугранас" плаща висока цена за лошия старт на сезона. Последният мач на Барселона в лигата завърши с победа от 1:0 над Лас Палмас у дома, за да удължи непобедената си серия до девет (победи 7 равенства 2 загуби 0), оставяйки ги на второ място с 67 точки и с осем предстоящи мача. Барса изостава от първия Реал Мадрид с осем точки и Шави заяви, че тимът ще се бори за титлата. Апропо, каталунците са без загуба в 12 мача след като специалистът обяви, че напуска "Камп Ноу" след края на сезона.

Домакините са без Ромин Куаме (подколенно сухожилие), Макси Гомес (бедро), Феде Сан Еметерио (коляно), Луис Ернандес (коляно).

Гостите не могат да разчитат на  Гави (коляно), Алехандро Балде (суспендиран), Жоао Кансело (наказан), Иниго Мартинес (наказан), Роберт Левандовски (наказан).

Роберт Левандовски е водещата атакуваща заплаха за Барселона, отбелязвайки 13 пъти до момента. Триото Крис Рамос, Дарвин Махис и Хуанми осигуриха изключителни моменти за Кадис този сезон. Рамос е голмайстор на клуба с пет гола, следван от Махис с четири и Хуанми с три.

-      Барселона не е побеждаван в мачове като гост в лигата този сезон с осем победи и шест равенства по време на пътуванията си.

-      Барса е в серия от 14 мача без загуба като гост (победи 8 равенства 6 загуби 0). Последният път, когато бяха победени, бе през юни 2023 г. срещу Селта де Виго.

-      В последните си шест мача в лигата, Кадис спечели две, направи две равенства и загуби две.

-       

-      Междувременно Барселона спечели пет и направи едно равенство в последните си шест.

Предишният мач от Ла Лига между двата тима завърши с победа на Барселона с 2:0 през август. Педри отбеляза първи за Барса в 82-ата минута. Феран Торес също намери мрежата.

Барселона надделя над Кадис напоследък с победи в три поредни мача, датиращи от септември 2022 г. Барса надви Кадис с 8-0 по време на своята победна серия.

Какво да очакваме сега? Очевидна е разликата в класите, но едното око на гостите ще е насочено към мача с ПСЖ през следващата седмица, така че очакваме повторение на последния двубой на Барселона в Ла Лига – икономична игра и минимална победа.

Прогноза: Кадис – Барселона 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Кристенсен
Форт
Фермин
Роберто
Де Йонг
Рафиня
Торес
Фелиш
Хуанми
Рамос
Собрино
Алекс
Алкарас
Наваро
Ернандес
Фали
Чуст
Карселен
   
Ледесма
 
Кадис (Маурисио Пелегрино)

Обоснована прогноза: Кадис - Барселона 0:1

  Сподели
147