Силен Виляреал помете Гранада


FUTBOL-TV

Силен Виляреал помете Гранада

Виляреал най-накрая направи перфектен мач на своя стадион "Ла Керамика" след много месеци чакане, като днес в среща от 27-ия кръг бешe категоричен с 5:1 над предпоследния Гранада. С днешната победа те вече имат 32 точки и се наредиха на 12-о място в класирането, докато гостите са 19-и с 14 и само два успеха за цялата кампания до момента.

Футболистите на "Жълтата подводница" бяха остри в атака, лесно стигаха до крайната линия и почти нямаха проблеми в защита. След час игра резултатът беше 5:0 и от този момент на второто полувреме вече мислеха повече за Марсилия за европейския мач през седмицата в турнира Лига Европа.

Над всички беше норвежкият таран на домакините Александер Сьорлот, който заби три попадения във вратата на Гранада, разписвайки се в 7-ата, 19-ата и 66-ата минути. Другите два гола вкараха Етиен Капуе в 32-ата минута и Гонсало Гедеш в 47-ата. Гостите от Гранада вкара своето почетно попадение в последните секунди чрез Тео Корбону.

Бертран Траоре, въпреки че не присъства в статистиката на мача, имаше сериозна заслуга за първите три гола. Дани Парехо изработи два гола и отново показа, че може да се разчита на него.

Лошата новина за треньора на домакините Марселино Торал беше контузията на двама централни защитници – на Ерик Баи, и на заменилия го Еса Манди. Това даде шанс на 20-годишния Стефан Лекович, дошъл преди година и половина от Цървена звезда, да направи дебют в Примера дивисион.

  Сподели
92