Барселона ще спре черната серия срещу Райо


Н. Гавазов

Барселона ще спре черната серия срещу Райо

Райо Валекано - Барселона

Стадион: "Естадио де Ваеякас", Мадрид

Дата: 25.11.2023 г.

Час: 15:00

Съдия: Хосе Мунуера

Барселона ще се опита да постигне три поредни победи в Ла Лига, когато поднови националната си кампания с гостуване на Райо Валекано в събота следобед.

Отборът на Шави , който е трети в таблицата, победи Алавес преди международната пауза, докато 10-ият Райо Валекано претърпя домакинска загуба с 2:1 от лидера в дивизията Хирона последния път.

Райо завърши на 12-то и 11-то място в двете си кампании в Ла Лига, откакто се завърна в елита, но през този сезон столичани се представят още по-добре и вече имат 18 точки, които им осигуряват 10-та позиция в таблицата за класиране. 

Отборът на Франсиско спечели четири, направи шест равенства и загуби само три от 13-те си мача в лигата този сезон и те се намират само на четири точки от първите шест, което е повод за мечти от страна на феновете.

Райо всъщност донесе серия от девет мача без загуба в сблъсъка си с Хирона преди международната пауза, но те претърпяха загуба с 2-1 от отбора, който в момента е на върха в дивизията.

Що се отнася до утрешния сблъсък, изглежда невероятно, но Райо е без загуба в последните си четири шампионатни мача с Барселона, с две победи в този период, като последната им загуба от каталунския гранд дойде през март 2019 г. През миналия сезон Лос Франхирохос спечелиха с 2:1 на собствена земя, докато точките бяха поделени в нулево равенство на "Камп Ноу" в първия уикенд на кампанията.

Междувременно Барселона не бе толкова убедителна срещу Алавес последния път, като изоставаше в първата минута на мача, преди Роберт Левандовски да вкара гол през второто полувреме, за да осигури и трите точки.

Имаше критики към старши -треньора Шави през последните седмици, тъй като отборът загуби два от последните си четири мача във всички състезания и двете им победи по време на тази серия не бяха убедителни, като отборът имаше много късмет да вземе трите точки срещу Реал Сосиедад по-рано този месец.

Загубата на Барселона с 1:0 от Шахтьор Донецк в Шампионска лига на 7 ноември изложи на риск мястото на тима в плейофите, въпреки че "блаугранас" все още е начело в Група Н с девет точки.

Отборът на Шави спечели девет, направи три равенства и загуби един от 13-те си мача в първенството, междувременно с общо 30 точки, оставяйки ги на трета позиция, две точки зад втория Реал Мадрид и четири от Хирона.

Барселона не бе особено убедителна през последните седмици и следващите им две в лигата след тази всъщност са срещу Атлетико Мадрид и Хирона, така че отборът навлиза в решаваща серия от мачове преди зимната пауза, която ще покаже готови ли са каталунците да бранят титлата си.

Райо ще бъде без услугите на Оскар Трехо поради контузия в коляното, докато Алваро Гарсия е наказан заради жълтия картон, който получи срещу Хирона последния път.

В резултат на това ще трябва да има две промени в XI, които излязоха на терена за мача преди международната пауза, като Ранди Нтека и Хорхе де Фрутос вероятно ще бъдат двамата играчи, които ще се възползват от шанса да заместят титулярите.

Междувременно Барселона загуби Гави заради сериозна контузия на коляното по време на международната пауза, като испанецът ще пропусне остатъка от кампанията 2023-24.

Вратарят Марк-Андре тер Щеген също е аут поради проблем с гърба, който получи по време на тренировка с Германия по време на международната пауза, така че Инаки Пена ще започне между клечките.

Френки де Йонг се възстанови от проблем с глезена и също е в отбора, докато Алехандро Балде трябва да се върне, след като започна на пейката срещу Алавес.

Статистиката от последните срещи е в полза на Райо, трибуните също ще са на страната на домакините, а гостите не са в най-добра кондиция откъм резултати и представяне. Но... тук става дума за Барса, която често намира начин да побеждава, когато има нужда от това. И съветът ни е да се доверим на каталунците.

Прогноза: Райо Валекано - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Пеня
   
Кансело
Араухо
Кунде
Балде
Гюндоган
Педри
Лопес
Ямал
Левандовски
Фелиш
Камело
Нтека
Де Фрутос
Лопес
Валентин
Палазон
Еспино
Лежен
Мумин
Ратиу
   
Димитриевски
 
Райо Валекано (Франсиско)

Обоснована прогноза: Райо Валекано - Барселона 1:2

  Сподели
240