Барселона ще се върне на победния път


Н. Гавазов

Барселона ще се върне на победния път

Барселона - Алавес

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 12.11.2023 г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Матео Бускетс

Барселона посреща Алавес в мач от 13-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да се завърне на победния път.

"Блаугранас" пропусна шанса да се класира за плейофите на Шампионска лига, тъй като изненадващо загуби от Шахтьор Донецк в Германия в средата на седмицата. И ситуацията незабавно се преобърна за каталунския отбор преди опасния сблъсък с Порто в края на месеца. Отборът на Шави остава начело в група H, но има 9 точки с втория Порто и само три пред третия Шахтьор, така че позицията им за място на осминафиналите далеч не е сигурна.

Барселона всъщност загуби два от последните си три мача във всички състезания, включително домакинската загуба с 2-1 от Реал Мадрид в Ел Класико в края на октомври, но те се върнаха на пътя на победите в лигата миналия уикенд, записвайки 1: 0 успех над Реал Сосиедад в мач, в който баските надиграха шампиона.

Постижението от осем победи, три равенства и едно поражение от 12 мача в лигата им донесе 27 точки, което е достатъчно само за трето място в таблицата, на пет точки зад втория Реал Мадрид и на седем от изненадващия лидер Хирона.

Барселона ще се изправи срещу Атлетико Мадрид и Хирона в началото на декември, така че победата в този мач е жизненоважна, като отборът трябва да се възстанови от разочароващия резултат и представяне миналия път, като Шави го нарече "един от най-лошите игри" от пристигането му като старши треньор.

Междувременно Алавес ще влезе в този мач на фона на последователни победи, като се наложи над Депортиво Мурсия с 10:0 в първия кръг на Купата на Краля, преди да запише успех с 1:0 над Алмерия в лигата миналия уикенд.

Гол в 79-ата минута на Александър Седлар бе достатъчен, за да бъде преодолян Алмерия и така Алавес вече е на 14-а позиция в таблицата, като може да се похвали с 12 точки от първите си 12 мача от кампанията.

Отборът на Луис Гарсия спечели плейофите на Сегунда дивисион 2022/23 и ще направи всичко възможно да се задържи в елита. Алавес всъщност е сравнително силен в защита, допускайки само 16 пъти, но същевременно баските са вкарали най-малко в дивизията с 10 попадения заедно с Лас Палмас и Кадис.

"Ел Глориосо" успя да задържи Барселона до равенство 1:1 на "Камп Ноу" по време на кампанията 2021-22 в Ла Лига, а през септември 2016 г.дори победи каталунците с 2:1 на собствения му терен.

Барселона ще бъде без услугите на трима играчи от първия отбор за този мач, тъй като Гави е наказан поради картона, който получи срещу Реал Сосиедад миналия уикенд, докато Серхи Роберто остава извън състава поради проблем с прасеца. Френки де Йонг също е аут, тъй като не успя да се възстанови напълно от проблема с глезена.

Имаше известно безпокойство относно Роналд Араухо , като се каза, че защитникът страда от известен дискомфорт след сблъсъка с Шахтьор, но той е готов да започне този уикенд.

Що се отнася до Алавес, Седлар, Карлос Бенавидес и Джулиано Симеоне не са на разположение на треньора.

Седлар получи сериозна контузия на коляното късно срещу Алмерия и сега се очаква бранителят да отсъства до края на кампанията 2023-24.

Очаква се Рафа Марин да замени Седлар отзад за този мач, но в противен случай отборът може да остане непроменен от сблъсъка с Алмерия миналия път, което означава, че бившият халф на Реал Мадрид Антонио Бланко трябва да застане срещу шампиона от Ла Лига.

Алавес е по-свежият от двата отбора, но Барселона разполага с по-голямо качество на състава и ще има подкрепата на трибуните. Гостите ще дадат битка, но по-вероятно е да се приберат в Страната на баските с празни ръце, отколкото с нещо, дори и половинчат успех.

Прогноза: Барселона - Алавес 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Алавес (Луис Гарсия)
 
Сивера
   
Горосабел
Абкар
Марин
Джей Лопес
Бланко
Гевара
Хаги
Гуриди
Риоха
Кике Гарсия
Фелиш
Левандовски
Рафиня
Фирмин
Ромеу
Гюндоган
Балде
Кунде
Араухо
Кансело
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Алавес 2:0

  Сподели
248