Нойер похвали Мартинес след първата тренировка


А. Павлов

Нойер похвали Мартинес след първата тренировка

При официалното си представяне като футболист на Байерн Хави Мартинес заяви, че изгаря от нетърпение да играе за мюнхенци. Вчера, по време на първата тренировка на испанеца в Байерн, последва и доказателството: при температура на въздуха от 13 градуса и непрестанен дъжд в 11:06 часа Мартинес стъпи на тренировъчното игрище по къс ръкав и къси панталони.

Преди това, в 10:47 часа, в съблекалнята наставникът на "баварците" Юп Хайнкес в присъствието на спортния директор Матиас Замер представи на отбора новата суперзвезда. След това, по време на заниманието, продължило 110 минути, не всичко обаче се получи за Мартинес.

В тази връзка вратарят на Байерн Мануел Нойер се пошегува с новия си колега: "Хави загуби още първия си тренировъчен мач." Все пак Нойер не пропусна да похвали световния и европейски шампион с Испания. "При центриранията Мартинес спечели много въздушни двубои. Естествено, това радва един вратар", сподели още стражът.

Утре мюнхенци домакинстват на Щутгарт в един от най-интригуващите двубои във втория кръг на Бундеслигата, като Хави Мартинес бе включен в групата за този мач, но най-вероятно ще започне двубоя от пейката.

  Сподели
95