Замер: Мартинес не е виновен за 40-те милиона евро


А. Павлов

Замер: Мартинес не е виновен за 40-те милиона евро

За 40 милиона евро човек би могъл да си купи "Порше Кайман" или четири пъти остров Лаукала от тихоокеанската република Фиджи, или пък футболиста Хави Мартинес. Без съмнение сумата, която Байерн плати за халфа на Атлетик Билбао, е огромна. Ето какво заяви нападателят на мюнхенци Томас Мюлер по този повод: "Мисля, че очакванията към Мартинес ще бъдат гигантски."

Все пак "баварците" не искат тъкмо това. Хави Мартинес не трябва да да бъде смазан от бремето на сумата, която Байерн даде за испанеца. "Хави не е виновен за тази сума. Ние искахме играча и това си имаше своята цена", каза спортният директор на "баварците" Матиас Замер.

Самият Мартинес се отнася спокойно към въпроса с очакванията и разказва как на 17-годишна възраст е преминал от Осасуна в Атлетик Билбао, без да е записал и един мач в Примера дивисион. "Шест милиона евро, това не е нещо незначително за Атлетик. Тогава също трябваше да се справям с напрежението, но аз превърнах това в мотивация", сподели световният и евопейски шампион с Испания.

Дори и от 40-те милиона евро човекът, който ще играе с номер осми за Байерн, не си създава грижи. "Знам, че тази фланелка означава отговорност, която аз искам да поема", коментира накратко Хави Мартинес.

При всички положения полузащитникът ще може да разчита на подкрепата на своите съиграчи, което се доказва от думите на Франк Рибери: "Заради това сме тук като отбор и ще опитаме да създадем на Хави добра среда в тима. От всички нас той ще получи подкрепа."

Томас Мюлер пък просто потвърди изказването на Рибери: "Ще приемем Хави добре и ще се грижим за това той да се чувства комфортно в отбора."

  Сподели
121