Официално: Ван дер Ваарт премина в Хамбургер


А. Павлов

Официално: Ван дер Ваарт премина в Хамбургер

След четири години прекъсване Рафаел ван дер Ваарт отново ще играе за Хамбургер. Клубът от Северна Германия в крайна сметка се споразумя с Тотнъм относно трансферната сума за полузащитника, която, според неофициални информации, възлиза на 14 милиона евро. Така днес следобед Хамбургер подписа тригодишен договор с Ван дер Ваарт.

29-годишният играч се състезава при хамбургци между 2005 и 2008 година и се превърна в любимец на местната публика. След това холандецът се премести в Реал Мадрид, а последните два сезона пък халфът изигра на "Уайт Харт Лейн".

"Със завръщането ми в Хамбург се сбъдна мечтата на мен и моето семейство. Чувствам се обвързан както с клуба, така и с Клаус-Михаел Кьоне (б.а. - благодотелят на Хамбургер) и очаквам с нетърпение следващите три години", обяви Ван дер Ваарт.

"Възхитен съм от това, че Рафаел отново ще играе с екипа на Хамбургер. За нашия отбор той представлява много важно попълнение", приветства холандския национал треньорът Торстен Финк, чийто тим в началото на сезона отпадна от Купата на Германия и загуби с 0:1 от Нюрнберг в Бундеслигата.

През последните дни "ротхозен" привлякоха също чешкия национал Петър Ирачек от Волфсбург и хърватина Милан Бадел от загребското Динамо. По-голямата част от сумите по тези два трансфера и от заплатата на Ван дер Ваарт (вероятно 3,5 милиона годишно) вместо задлъжнелия Хамбургер ще трябва да покрие споменатият вече Клаус-Михаел Кюне.

  Сподели
94