Заформя се жестока борба за титулярни места в Байерн


А. Павлов

Заформя се жестока борба за титулярни места в Байерн

Днес следобед Байерн официално оповести, че е привлякъл халфа на Атлетик Билбао Хави Мартинес срещу сумата от 40 милиона евро. По този начин 23-годишният Мартинес, който е световен и европейски шампион с Испания, се превърна в най-скъпото попълнение в историята на Бундеслигата.

С пристигането на полузащитника в Байерн борбата за титулярни места при "баварците" се очертава да бъде още по-тежка и по-интересна от всякога.

По всяка вероятност Мартинес веднага ще бъде поставен в стартовата единайсеторка на Байерн най-вече заради сумата, която мюнхенският клуб плати за испанеца. Това означава, че някоя от звездите на "червените" ще трябва да трепери за своето място сред титулярите на отбора.

Тони Кроос, Бастиан Швайнщайгер, Луиш Густаво и Анатолий Тимошчук ще се борят за позицията до Мартинес в халфовата линия на немския вицешампион. Томас Мюлер и Джердан Шакири пък ще спорят за мястото зад нападателя, където може да действа и Кроос. Така още в неделния двубой с Щутгарт можем да видим нова единайсеторка за "баварците" в сравнение с тази, която старши треньорът Юп Хайнкес използва за двубоя с Гройтер Фюрт от първия кръг в Бундеслигата.

В случай че Хайнкес заложи на Швайнщайгер и Мартинес като двойка дефанзивни полузащитници и на Кроос като атакуващ халф, тогава Мюлер ще трябва да седне на пейката. Ако пък Франк Рибери, който доскоро бе болен от грип, бъде готов да започне мача от самото му начало, то Шакири ще прави компания на Мюлер на резервната скамейка.

Статията е преведена от www.bild.de

  Сподели
138