Хаосът в Хамбургер достигна застрашителни размери


А. Павлов

Хаосът в Хамбургер достигна застрашителни размери

Хаосът в Хамбургер достигна застрашителни размери, след като "ротхозен" отпаднаха още в първия кръг за Купата на Германия и се препънаха на старта на сезона в Бундеслигата. Възпитаниците на Торстен Финк първо загубиха с 2:4 от Карлсруе за купата, а след това последва и поражението с 0:1 от Нюрнберг в първия кръг от първенството. В тези два мача хамбургци изобщо не успяха да оправдаят очакванията към себе си и това може да доведе до сътресения в клуба.

Днес немският вестник "Билд" гръмва с информацията, че спортният директор на отбора Франк Арнесен може да бъде отстранен от поста си. Така Арнесен, който пристигна на "Имтех Арена" едва през миналото лято и на когото се възлагаха големи надежди, че ще възроди Хамбургер, е напът да приключи съвместната си работа със северняците.

"Билд" разкрива още, че играчите на Хамбургер се присмиват на спортния директор и на неговите планове за състава. Бивши национали на Германия като Бернд Шустер и Марио Баслер пък дамгосаха датчанина като главния виновник за настъпилата криза при хамбургци. Легендата на "ротхозен" Уве Зеелер също не остана равнодушен към случващото се на "Имтех Арена".

"Станах склонен към размисъл. Когато се погледне развитието на отбора за един по-дълъг период от време, тогава аз не виждам напредък. Искам все пак да знам що за играчи привличам. От време на време поклащам неодобрително глава. Това са футболисти, които не са годни за първия ешелон", заяви Зеелер пред радиостанцията "NDR".

Така в решителната фаза от трансферния период Арнесен излезе извън светлината на прожекторите. В неделя не датчанинът, а председателят на УС на Хамбургер Карл Едгар Ярхов доведе до успешен край трансфера на Петър Ирачек от Волфсбург. При интензивните преговори за звездата на Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт Франк Арнесен също играе второстепенна роля. 

В края на своя материал "Билд" информира, че след затварянето на летния трансферен прозорец в Хамбургер ще се обсъжда бъдещето на Арнесен, който има договор с клуба до 2014 година.

  Сподели
193