Мартинес пред Билд: Надявам се на бързо решение


А. Павлов

Мартинес пред Билд: Надявам се на бързо решение

Този човек чака Бундеслигата. Халфът на Атлетик Билбао Хави Мартинес трябва да дойде в Байерн срещу рекордната сума от 40 милиона евро. Вчера испанецът говори за първи път пред немски вестник, като "Билд" посети Мартинес в Билбао. Когато звездният полузащитник научи, че репортерът на "Билд" Марио Фолпе е дошъл специално от Мюнхен, за да вземе интервю от него, Мартинес намери 30 минути свободно време след тренировката на Атлетик.

Мартинес: "Не мога да кажа много в тази ситуация. Спокоен съм, тренирам, поддържам форма и чакам да бъде взето решение. Повече от това не мога да направя."

Веднага се забелязва следното: Мартинес иска да премине в Байерн. Въпреки това президентът на Атлетик Билбао Хосу Урутия продължава да стои срещу този трансфер.

Външно Хави Мартинес приема това хладнокръвно. Той изглежда спокоен, смее се много. Вътре у футболиста напрежението обаче расте. До 31-и август трябва да бъде завършено неговото преминаване при "баварците". Нападките на гордите фенове на Атлетик бяха тежки за Мартинес. Независимо от това той предпочита да гледа напред.

Мартинес:
"Разбрах, че вестниците в Германия са пълни с информации за мен и моя живот. Това е страхотно. Невероятно е чувството хората в Германия да се интересуват толкова много от мен."

23-годишният испанец знае и за критиката на Щефан Ефенберг към неговото привличане в Байерн.

Мартинес: "Все пак е напълно нормално по темата да се изказват бивши супериграчи на клуба. Това не е никакъв проблем и е изцяло в реда на нещата."

Как се развива личният живот на световния и европейски шампион с Испания?

Мартинес:
"Аз съм спокоен човек. Ако изобщо изляза навън, тогава с удоволствие отивам да хапна и пийна някъде със своите приятели, прекарвайки една хубава вечер. Обичам, когато една голяма част от отбора сме в добри отношения, да правим нещо заедно от време на време."

Заключителен въпрос: Кога ще Ви видим отново в Мюнхен?


Мартинес: (смее се) "Както казах, чакам и се надявам на бързо решение."

  Сподели
97