Летящ старт на сезона за Байерн (видео)


А. Павлов

Летящ старт на сезона за Байерн (видео)

Байерн тръгна летящо през юбилейния 50-и сезон в Бундеслигата, след като "червените" победиха с 3:0 новака Гройтер Фюрт в среща от първия кръг на немския елит. Головете за Байерн отбелязаха Томас Мюлер в 43-ата, Марио Манджукич в 59-ата и Ариен Робен в 79-ата минути.

Възпитаниците на Юп Хайнкес стигнаха сравнително лесно до трите точки, въпреки че през първата част не можаха да създадат много голови опасности пред вратата на Фюрт. Мюнхенци изработиха първото си положение в 8-ата минута, когато Марио Манджукич шутира с гръб към вратата, но ударът на хърватина премина малко над вратата на домакините.

Пет минути по-късно Гройтер Фюрт също стигна до своя първи голов шанс. Хайнрих Шмитгал стреля директно от свободен удар, а топката прехвърли вратата на Байерн.

В следващите двайсетина минути гостите разиграваха продължително топката, без да сътворят нещо по-опасно за защитата на Фюрт.

Към края на полувремето обаче двата отбора се активизираха и първо "детелините" осъществиха хубава акция по дясното крило, която завърши с много неточен шут на Джиби Фол. Този епизод се разигра в 34-ата минута, като четири минути след него Тони Кроос отправи удар от далечна дистанция, който профуча малко покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Макс Грюн. В 40-ата минута пък Манджукич стреля с глава, но Грюн улови спокойно топката. Само три минути по-късно бившият страж на Байерн се оказа безпомощен, след като Томас Мюлер се прояви като най-съобразителен в наказателното поле на Фюрт и вкара отблизо за 0:1.

Именно при този резултат дойде и краят на първото полувреме. Така мачът продължаваше да бъде отворен и второто полувреме трябваше да донесе неговата развръзка.

С началото на вторите 45 минути Байерн потърси отбелязването на второ попадение. В 51-ата минута Марио Манджукич шутира към вратата на домакините, ала ударът на нападателя не попадна в мишената.

Постепенно играта се изостри, тъй като "детелините" започнаха да атакуват съперника си. По този начин Байерн получи повече свободни пространства и хората на Юп Хайнкес светкавично се възползваха от това. В 59-ата минута Манджукич се разписа с глава на празна врата, след като Макс Грюн изби с ръка диагонален удар на Ариен Робен. Преди да отправи своя удар, холандецът бе изведен на чудесна стрелкова позиция от Джердан Шакири.

Вторият гол за Байерн успокои гостите и те наложиха пълен контрол върху събитията на игрището. В 71-ата минута Робен можеше да направи преднината на мюнхенци класическа, но Грюн се разтегна максимално и отрази блестящо острия удар на крилото. Осем минути по-късно Ариен Робен все пак покачи резултата на 3:0, след като центрирането му се отби в крака на Томас Клайне и влетя неспасяемо във вратата на домакините.

До края на мача темпото на игра спадна значително, което обаче не попречи на Байерн да сътвори още няколко голови възможности. В 88-ата минута влезлият като смяна Писаро шутира по диагонала, но ударът му не попадна в очертанията на вратата. В последната минута от редовното време пък друг играч, появил се като резерва, в лицето на Бастиан Швайнщайгер изскочи сам срещу Макс Грюн и пробва да го прехвърли, като топката премина малко над вратата.

Това бе и последната сцена, след която реферът Петер Гагелман свири край на двубоя. По този начин Байерн успя да се поздрави с първия си успех за сезона и вече гледа уверено към дербито с Щутгарт от 2-ия кръг в шампионата, докато Гройтер Фюрт ще се опита да спечели нещо от гостуването си на Майнц.  

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
117