Родителите на Мартинес към Урутия: Пусни сина ни в Байерн!


А. Павлов

Родителите на Мартинес към Урутия: Пусни сина ни в Байерн!

От немския вестник "Билд" разбрахме, че родителите на Хави Мартинес са провели личен разговор с президента на Атлетик Билбао Хосу Урутия. Във въпросния разговор е участвал и агентът на испанския национал. Докато родителите и агентът на Мартинес са разговаряли с Урутия, Виктор и Форту Мартинес са се обърнали с молба към президента да позволи на сина им да премине в Байерн.

Според информации на "Билд" Испанската футболна федерация също се е включила в дебата около Хави Мартинес, като Хосу Урутия е бил призован да прекрати театъра, който разиграва.

Причината за това действие на федерацията е фактът, че на 7-и и 11-и семптември националният отбор на Испания ще изиграе мачове съответно срещу Саудитска Арабия и Грузия. Мартинес трябва да участва в тези срещи, но от началото на сезона полузащитникът не е записал нито една минута за Атлетик Билбао.

Въпреки това, след като в четвъртък баските разгромиха ХИК Хелзинки с 6:0 в първа среща от плейофния кръг на Лига Европа, президентът Хосу Урутия каза следното през телевизионния канал "Е Те Бе": "Развиваме своите играчи от детска възраст, опитваме се те да завършат кариерата си в нашия отбор. Не търгуваме със собствените си футболисти. Това е част от нашата история. За да напусне един играч Билбао, той трябва да иска това и сам да откупи договора си."

Вчера пък президентът на Байерн Ули Хьонес заяви, че в такъв случай трансферът на Мартинес няма да може да се осъществи заради данъчни проблеми.

  Сподели
102