Борусия Дортмунд не може да купи Санчо


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд не може да купи Санчо

Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел заяви, че неговият клуб няма да може да купи Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед.

Санчо отбеляза асистенция срещу Дармщат миналия уикенд в първия си мач, след като се завърна в Борусия Дортмунд под наем от Юнайтед.

Предвид продължаващия спор на Санчо с мениджъра на Юнайтед Ерик Тен Хаг, изглежда, че Джейдън няма бъдеще в Манчестър, но Кел не очаква 23-годишният англичанин да остане в Дортмунд.

"Какво ще се случи през лятото? Ще видим. Ако погледнете реалистично на нещата, шансовете да видите Санчо да играе в Дортмунд през следващия сезон не са много големи. Манчестър Юнайтед плати над 85 милиона евро за него преди две години и половина, и за нас нямаше възможност от икономическа гледна точка да получим опция за изкупуване.

Заплатите са едно, но трансферната сума е друго. Ако той се представи толкова добре, колкото се надяваме, тогава други клубове ще бъдат активни през лятото и той вероятно ще бъде в категорията играчи, които Дортмунд трудно може да си позволи", заяви Кел за Sky90.

  Сподели
551