Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург
Дата: 10.11.2023 г.
Час: 21:30

Борусия Мьонхенгладбах пропиля комфортен аванс от два гола и завърши 3:3 на гости на Фрайбург в луд мач, преминал през няколко обрата. "Жребчетата“ могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха, тъй като го изтърваха в 96-ата минута. Така хората на Херардо Сеоане имат 10 точки и са 11-ти в колоната. Борхес Санчес, Итакура, Джордън, Лайнер, Волф и Улрайх са аут.

След трите поредни загуби Волфсбург отново не спечели, но поне и не инкасира ново поражение. В предишния кръг "вълците“ завършиха 2:2 у дома с Вердер. Ремито остави възпитаниците на Херардо Сеоане в средата на таблицата, като Волфсбург е 9-ти и е с 13 пункта. Йенц, Лайнер, Нмеча и Вимер са с травми, а Лакроа е наказан.

Прогноза: Борусия Мьонхнегладбах - Волфсбург 1:1


Аугсбург – Хофенхайм
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 16:30

След две поредни победи Аугсбург завърши наравно в последния си двубой от Бундеслигата. В него баварците поделиха точките на гости на Кьолн за крайното 1:1. Селекцията на Енрико Маасен е на 10-то място и е с 12 точки. Фрамбергер и Майер са аут.

Хофенхайм допусна трета поредна домакинска загуба и общо четвърта в актива си до момента. В предишния кръг играчите на Пелегрино Матарацо отстъпиха с 2:3 от лидера Байер Леверкузен. Хофе остава с 18 точки и е 6-ти в подреждането. Бериша, Гайгер, Грилиш, Джон и Кадержабек са с контузии.

Прогноза: Аугсбург - Хофенхайм 1:2


Дармщад – Майнц 05
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 16:30

Новакът Дармщад инкасира трета поредна загуба и общо седма до момента. Седмица след погрома от Байерн Мюнхен с 0:8 "лилиите“ отстъпиха у дома и от Бохум с 1:2. Поражението остави Дармщад със 7 пункта, а клубът е 15-ти в класирането.

Майнц 05 се отпуши едва в 10-я кръг на първенството, за да запише първи успех на сметката си за сезона. Това се случи срещу малко очакван съперник в лицето на амбициозния РБ Лайпциг за крайното 2:0. "Червените“ остават под чертата, като са на предпоследното 17-то място и имат 6 точки, но поне се отлепиха от дъното.

Прогноза: Дармщад - Майнц 05 0:1


Щутгарт – Борусия Дортмунд
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 16:30

Щутгарт се отдалечи от лидерското място, след като допусна втора поредна загуба и общо трета до момента. В предишния кръг "швабите“ отстъпиха с 0:2 на гости на дебютанта в дивизията Хайденхайм. Южняците са 3-ти и имат 21 точки. Голмайсторът на тима Гираси до последно ще е под въпрос и едва ли ще започне сред стартовите 11, а другите в лазарета на Щутгарт са Нартей и Сеймен.

Борусия Дортмунд инкасира първа загуба за кампанията. Преди седмица "жълто-черните“ бяха разбити с 0:4 у дома от първенеца Байерн Мюнхен. Поражението остави BVB с 21 точки, а хората на Един Терзич са 4-ти. През седмицата вестфалци загряха за предстоящия двубой, след като за втори път победиха Нюкасъл в групите на Шампионската лига - този път с 2:0 у дома. Джан и Дуранвил продължават да са с травми.

Прогноза: Щутгарт - Борусия Дортмунд 2:3


Бохум – Кьолн
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 19:30

Бохум успя от десетия опит да стигне до първи успех за сезона. Това се случи в предишния кръг, когато рурци се наложиха с 2:1 на гости на новака Дармшад. Бохум има 8 точки и в момента е на 14-то място в колоната.

Колебливите изяви на Кьолн до момента отредиха последното 18-то място на "козлите“ след първите десет кръга на кампанията. Преди седмица отборът от Карнавалния град завърши 1:1 у дома с Аугсбург, като до момента има едва 5 точки на сметката си.

Прогноза: Бохум - Кьолн 1:1


Байер Леверкузен – Унион Берлин
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен лидер след първите 10 кръга на кампанията. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ се наложиха с 3:2 на гости на коравия Хофенхайм. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 28 точки и са лидер, като имат преднина от два пункта спрямо Байерн Мюнхен. Артур, Тапсоба и Шик са контузени.

Колебливите изяви за Унион Берлин продължиха и в предишния кръг, когато столичани инкасираха осма последователна загуба в първенството и общо 12-та поред във всички турнири. Този път "железните“ отстъпиха с 0:3 у дома срещу Айнтрахт. Берлинчани са с 6 точки и вече са под чертата, като са 16-ти. През седмицата Унион спечели историческа първа точка в групите на Шампионската лига, завършвайки 1:1 на гости на Наполи. Доехи и Шафер са контузени, а Кедира е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен - Унион Берлин 2:1


Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 18:30

Вердер записа първо равенство в актива си до момента. Това се случи в предишния кръг, когато "бременските музиканти“ поделиха точките на гости на Волфсбург. Северняците имат общо 10 пункта и са 12-ти в класирането. Павленка е контузен.

Айнтрахт постигна трета победа за последните си пет мача в Бундеслигата и общо четвърта до момента. Преди седмица "орлите“ се възползваха от кризата, в която се намира съставът на Унион Берлин, и го надиграха безпроблемно с 3:0 като гости. Играчите на Дино Топмьолер имат 17 точки и са 7-ми в подреждането. Луне и Роде са аут.

Прогноза: Вердер Бремен - Айнтрахт Франкфурт 1:3


РБ Лайпциг – Фрайбург
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 20:30

Амбициозният РБ Лайпциг допусна втора загуба от началото на сезона, като този път поражението дойде от възможно най-неочакван съперник в лицето на последния в класирането Майнц 05 за крайното 0:2. "Червените бикове“ остават с 20 точки и са 5-ти в класирането, като вече изостават на осем пункта от върха. Бишиабу, Дани Олмо и Орбан все още не са възстановени от травмите си.

Фрайбург стигна до измъчено 3:3 у дома срещу Борусия Мьонхнегладбах. Южняците губеха с 1:3, но успяха да заличат пасива си, а изравнителното попадение падна в 96-ата минута. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 8-ми и имат 14 пункта. Гюнтер, Киерех, Филип, Розенфелдер и Салай са в лазарета на тима.

Прогноза: РБ Лайпциг - Фрайбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
371