Der Klassiker няма да излъчи победител


Н. Атанасов

Der Klassiker няма да излъчи победител

Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 19:30

Дербито на 10-я кръг в Първа Бундеслига ще е един от най-големите сблъсъци във футболния календар, като един срещу друг се изправят съставите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. До момента двата тима са се срещали 133 пъти помежду си, като победите за "жълто-черните“ са 32, успехите за баварците са 66, а равенствата са 35. Головата разлика е 261:166 в полза на Байерн.

В предишния кръг Дортмунд се спаси от това да допусне първа загуба за сезона, след като стигна до 3:3 при гостуването си на Айнтрахт. Играчите на Един Терзич бяха постоянно в ролята на догонващи, като първо заличиха пасив от два гола, а след това успяха да се доберат до точката. Това беше трето равенство до момента за вестфалци, като BVB има 21 пункта и е на 4-то място, изоставайки на 4 точки от лидера Байер Леверкузен.

През седмицата "жълто-черните“ загряха за предстоящото дерби и успяха да отстранят Хофенхайм от турнира за Купата на Германия след минимална победа с 1:0 у дома.

Дуранвил продължава да е извън сметките на домакините.

Шампионът Байерн Мюнхен записа трета поредна победа и общо седма до момента. В предишния кръг баварците успяха да надминат най-изразителния си успех до момента, който беше със 7:0 срещу Бохум, като размазаха с 8:0 новака Дармщад. Всичките попадения в срещата паднаха след почивката на и бяха дело на Хари Кейн (хеттрик), Сане (два гола), Мусиала (два гола) и Томас Мюлер.

Възпитаниците на Томас Тухел имат 23 точки и продължават да са 2-ри в подреждането, като изостават с два пункта зад водача Байер Леверкузен.

Изразителният успех над Дармщад по нищо не предвещаваше това, което се случи на Байерн през седмицата, когато най-титулуваният отбор в турнира за националната купа претърпя истински крах и беше елиминиран от намиращия се на 15-то място в Трета лига отбор на Саарбрюкен с 1:2.

Отсъстващи за тежката визита в Дортмунд са Де Лихт и Кимих.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Томас Тухел)
 
Нойер
   
Мазраоуи
Упамекано
Ким Мин-жа
Дейвис
Лаймер
Горецка
Коман
Мусиала
Сане
Кейн
Фюлкруг
Бранд
Ройс
Мален
Забицер
Йозчан
Бенсебаини
Шлотербек
Хумелс
Риерсон
   
Кобел
 
Борусия Дортмунд (Един Терзич)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 2:2

  Сподели
305