ЦСКА победи минимално Ботев в Пловдив


.

ЦСКА победи минимално Ботев в Пловдив

ЦСКА победи с минималното 1:0 Ботев (Пловдив) като гост в мач от 9-ия кръг на "А" група. Единственото попадение в мача реализира националът Иван Стоянов в 52-ата минута.

Отборът на Любослав Пенев бе по-добрият състав и заслужено стигна до успеха срещу "канарчетата", в чийто стартов състав попаднаха само двама българи.

Съперниците не отделиха никакво време за проучване и срещата започна в добро темпо, с атаки и към двете врати. В 11-ата минута вратарят на Ботев Бриньоли предотврати със страхотна намеса спаси голов шут на Платини. От малкото наказателно поле бразилецът шутира с левия крак топката, центрирана от Данчо Тодоров, но италианецът се намеси успешно.

В следващата минута и вратарят на ЦСКА Иван Караджов спаси отбора си. Морини показа класата си и стреля от дъгата на наказателното поле, топката за малко не влезе във вратата, след като националът със сетни усилия изби.

До края на полувремето "армейците" диктуваха събитията на терена, но така и не стигаха до гол в вратата на домакините. Пловдивчани се защитаваха през по-голямата част от първото полувреме, но въпреки това се представиха добре и не допуснаха гол в своята врата.

Второто полувреме започна повече от добре за "червените", когато в 52-ата минута Данчо Тодоров получи топката в наказателното поле, върна я към Иван Стоянов, той успя да излъже двама защитници на Ботев и с премерен удар да я прати в мрежата на Лука Бриньоли за 1:0.

След гола Любослав Пенев подсили атаката като пусна Владо Манчев на мястото на Данчо Тодоров. Веднага след появяването си на терена Манчев имаше шанс да удвои резултата, но пропусна.

Канарчетата" бяха доста беззъби в опитите си да върнат гола, а ЦСКА като че ли не търсеше с всички сили второ попадение. В 73-ата минута след рикошет Мишел Платини бе изведен на прекрасна позиция вдясно от вратата, но вместо да подаде на влезлия като резерва Тимонов, който бе заел позиция за гол, игра самостоятелно, но не успя да преодолее Бриньоли.

В 82-ата минута Владо Манчев пропиля най-чистото положение за "армейците", след като се освободи първо от Чудомир Григоров, след което мина и през вратаря Бриньоли, но точно когато щеше да нанесе решителният удар в опразнената мрежа, защитник на домакините изби топката.

До края на мача "червените" успяха да съхранят крехката си преднина и отново се върнаха на първото място в "А" група.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
123