Яне Янев привиква футболните босове в Народното събрание


.

Яне Янев привиква футболните босове в Народното събрание

Оказва, че ЦСКА е сред футболните клубове, които са отказали достъп до данъчните си документи пред антикорупционната комисия към Народното събрание, оповести новината Яне Янев, който е председател на комисията. На 5 ноември босовете на "армейците", а и други такива които отказват да предоставят на държавата данъчно-осигурителната си информация ще бъдат привикани и изслушани от членовете на комисията, и лично от Яне Янев. Според председателят на комисията само три клуба са изпълнили заръката и това са отборите на Левски, Марек и Черноморец.

Както е известно, вчера пък министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков обяви, че в понеделник ще заведе дело срещу ЦСКА заради просрочване на задълженията си по наема на базите и най-вероятно ще се отнеме лиценза на клуба.

"Ако ЦСКА не си плати до понеделник 150-те хиляди лева за наема на стадиона, ги даваме на съд. При това положение - ако има правни действия, лицензът на клуба трябва да бъде взет", заяви министърът.

Хубавата новина за вицешампионите е, че днес ще бъдат преведени един милион евро от централата на УЕФА заради класирането на отбора в Лига Европа и това е единствената причина да не се предприемат правни действия срещу отбора. Също така клубът ще има втори спонсор, който ще налива средства в него - бизнесмени от автономната руска република Калмикия са готови да помагат на единия от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов, информацията обаче засега не е потвърдена официално.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
133