Марин Петков не желае да преподпише с Левски?


FUTBOL-TV

Марин Петков не желае да преподпише с Левски?

Крилото на Левски - Марин Петков не желае да поднови договори с клуба и от "Герена“ ще са принудени да го продадат през лятото, за да не се стигне до казуса с Андриан Краев, твърди “Тема Спорт". Контрактът на 20-годишния футболист е до юни 2025 година и след Нова година той ще може да преговаря свободно с друг отбор, в който да премине като свободен агент.

Младежкият национал и част от футболистите на “сините" влязоха в пререкание с публиката след третата поредна загуба в първенството – 1:3 от Черно море. Крилото е един от любимците на феновете, но слабото представяне на тима е преляло чашата, въпреки че той бе един от добре представилите се играчи на столичани.

Петков дебютира за Левски на 10 ноември 2019 година при гостуването на Ботев Пловдив, загубено с 0:1. Дебютното му попадение също дойде при поражение на “сините" – 1:2 от Славия в "Овча купел“ на 17 март 2021-а.

През есента Петков бе резерва на фланговите нападатели Уелтон и Роналдо. Двамата обаче бяха продадени през зимата, съответно на японския Гамба Осака и руския Ростов. Това отвори място в титулярната единайсеторка за младока. Николай Костов му даде шанс и той го грабна. От началото на сезона крилото има на сметката си 29 двубоя във всички турнири, в които вкара 8 попадения, като пет от тях дойдоха именно през пролетта.

Той е и най-младият играч в историята на клуба, който достига до кота 100 официални мача. До момента младежкият национал има на сметката си 125 срещи и 21 гола във всички надпревари.

В миналото към Петков е имало интерес от чуждестранни клубове, а ако продължава така, през лятото ще е още по-голям. От доста време той бе в полезрението на Бордо. През лятото дори се твърдеше, че е много вероятно нападателят да премине в редиците на френския клуб, но това не се случи.

  Сподели
88