Пробвайте знак 2 за Славия - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 2 за Славия - ЦСКА

Славия - ЦСКА
Стадион: "Александър Шаламанов", София
Дата: 01.12.2023 г.
Час: 17:30


ЦСКА гостува на Славия два пъти само в рамките на броени дни. Първата визита е в шампионатен двубой, като "армейците" влизат в ролята на фаворити заради добра си серия и факта, че са лидери в класирането. Славия обаче е непредвидим отбор, като го доказа отново преди няма и седмица, когато победи шампиона Лудогорец, при това в Разград. Мачовете на "белите" като цяло са трудни за прогнозиране, но FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак 2.

Офанзивният футболист на ЦСКА Матиас Фаетон ще се завърне в титулярния състав на Нестор Ел Маестро за предстоящото утре шампионатно гостуване на Славия. Лятното попълнение, за което бяха платени рекордни за клуба в последните две десетилетия пари, започна на по-бавни обороти на "Армията“, но вече се адаптира към тима и в момента е една от най-острите опции в нападение. Той бе резерва в предишния кръг срещу Етър най-вече заради нарушения му тренировъчен процес покрай ангажиментите с националния отбор на Гваделупа, за който вкара два гола. Фаетон изгледа от пейката първите 45 минути на срещата, които се изиграха в събота. За довършването на мача в неделя обаче той веднага бе включен в игра от треньора Ел Маестро в ролята на ляв външен халф.

Утре Матиас отново ще стартира, като не е ясно дали сръбският наставник пак ще го ползва в средата на терена, или на върха на атаката, където също може да бъде полезен. В състава се завръща и капитанът Амос Юга, който беше наказан за натрупани картони. Като цяло не се очакват много промени в тима, като Ел Маестро залага на сходна 11-рка в почти всеки мач.

ВСлавия ограничиха медийните си изяви след победата срещу Лудогорец и преди предстоящия мач от 19-ия кръг в първенството срещу ЦСКА. В понеделник "белите" се наложиха с 3:2 в Разград срещу шампионите, а в петък се изправят срещу "армейците", които са лидери в класирането.

"Треньорите и футболистите на Славия няма да дават изявления пред медиите до двубоя у дома срещу ЦСКА в петък", се казва в съобщението на "белите" в сряда.

Притеснение, свързано с предстоящите две гостувания на Славия в първенството и турнира за купата на България, се е настанило на стадион "Българска армия“. Както е известно, феновете на ЦСКА са в открита вражда с президента на белите Венцеслав Стефанов, а при последната визита на тима в "Овча Купел“ през пролетта стотици седалки в сектор В на стадион "Александър Шаламанов“ бяха счупени и запалени от тях.

По този повод босът на Славия заяви, че билетите за предстоящия в петък шампионатен двубой между двата тима ще са по 20 лв, но ако се стигне до нови ексцесии - тези за битката за Купата във вторник ще са с цена от 50 лева. В ЦСКА силно се надяват да не се стига до подобна ситуация, тъй като тя може да значи и наказание от БФС, свързано със следващото домакинство на тима. Както е известно, то е срещу Лудогорец, като се явява последен мач на стадион "Българска армия“ преди предстоящата мащабна реконструкция. Дори частично затваряне на трибуните за този двубой сериозно би навредило на готвения празник на 10 декември. Очаква се този път ултрасите да не се въздържат от вандалски прояви.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173