Левски ще се реваншира на феновете с победа над Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

Левски ще се реваншира на феновете с победа над Ботев Пловдив

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 15:30


Левски приема Ботев Пловдив на "Герена" в среща от предстоящия 17-ти кръг в родния елит. Настроението в лагера на "сините" е минорно след загубата в Бистрица преди седмица. Сега хората на Николай Костов ще искат да се реваншират пред своята публика, но тестът изглежда сериозен. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Наставникът на Левски - Николай Костов е останал доволен от отбора, въпреки поражението от ФК ЦСКА 1948 в Бистрица преди седмица. Според него, играчите са играли добре, като са изпуснали победата. Той не смята да прави радикални промени в състава. Костов ще заложи на най-доброто и няма да пести сили, тъй като след този двубой следва пауза в шампионата заради националните отбори. Така треньорът няма да дава почивка на никого.

Не се знае дали Костов няма да получи "нареждане от горните етажи", което касае Анди Краев и Жереми Петрис. Двамата отказват да подновят договорите си, като французинът със сигурност ще напусне. 25-годишният бранител се срещна в София с тях преди дни и точно това е обсъждано. Към Петрис има интерес от Лудогорец, като преди това такъв се проявяваше и ЦСКА 1948. "Сините" вече са се заели да търсят заместници на двамата през зимата, като за момента има няколко набелязани имена, с които ще се преговаря.

Наско Сираков все още прави опити за преговори с Краев. Националът на България наскоро подписа договор с мениджърската агенция Рогон, в която работи бившият играч на сините Джон Ингълс. Именитият импресарио Лъчезар Танев също сподели, че е готов да помогне в преговорите, но за момента те удрят на камък.

Реално вчера отборът на Ботев Пловдив започна подготовка за предстоящото гостуване на Левски. Часове, след като продължиха за Sesame Купа на България, футболистите на Душан Керкез насочиха погледи към дербито с Левски. Във вчерашния ден играчите бяха разпределени на две групи - във фитнес залата и на един от терените на Футболен комплекс "Никола Щерев – Старика“.

Към групата вече тренира и лекуващият контузия Мохамед Брахими. Бързоногият французин провежда силови занимания във фитнеса и се готви по индивидуална програма на терен, съпътстваща бегови упражнения. Неговото състояние се следи от треньорския щаб. По програма "канарчетата“ ще тренират по веднъж на ден до мача със "сините“. В събота отборът ще проведе последното си занимание в Пловдив и ще отпътува за София.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
344