ЦСКА ще запише трета победа за тази седмица


FUTBOL-TV

ЦСКА ще запише трета победа за тази седмица

ФК Крумовград - ЦСКА
Стадион: Футболен комплекс "Никола Щерев - Старика", Пловдив
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 13:00


ЦСКА гостува на Крумовград в Коматево в среща от предстоящия 17-ти кръг в родния елит. Това е трети мач за "армейците" за тази седмица. Те обаче постигнаха два класически успеха с по 3:0. В понеделник се справиха с Хебър, а в четвъртък удариха и Черноморец в красивия град Балчик. Сега хората на Нестор Ел Маестро ще опитат да се справят и с редуващия силни и слаби мачове тим на Крумовград. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде почивка на част от титулярите за мача срещу Черноморец Балчик. Тогава като титуляр започна Данило Асприля, който реално направи разликата, вкарвайки първите два гола. Не е изключено Асприля отново да получи минути за изява, като все още треньорът на "армейците" се чуди дали това да стане от 1-та минута или Асприля да се появи в игра след почивката. Като цяло Ел Маестро има доста опции в атака. Не е изключено Дюкенс Назон да седне на пейката, тъй като направи цял мач в Балчик, но не впечатли особено. Майкъл Естрада пък остана неизползвана резерва в четвъртък и почти сигурно ще започне като титуляр в Коматево. Не е изключено компания да му прави Матиас Фаетон, който също получи почивка в Балчик, като игра едва 5 минути в края.

Амос Юга вероятно отново ще е титуляр. Той изтърпя вече наказанието си и игра една полувреме срещу Черноморец. Друг, който получи почивка в мача за Купата бе Джонатан Линдсет, който се появи в игра след почивката и дори вкара едно попадение. На пейката се очаква отново да седне Станислав Шопов. Той направи цял мач в четвъртък и сега няма да бъде използван от 1-та минута. Като цяло Нестор Ел Маестро рядко залага на младежки роден национал.

Лошата новина за Крумовград е контузията на титулярния вратар на тима - Янко Георгиев. Опитният страж получи травма на левия крак в 60-ата минута на срещата със Спартак Варна от турнира за Купата, когато противников нападател остана сам срещу него. Опитният страж на новаците в елита предугади финта, но при смяната на посоката и заради прекалено мекия терен кракът му загуби стабилност и така се стигна до травмата. Сега той ще се подложи на медикаментозно лечение, за да се успокои нараненото място. Георгиев вече пропусна шампионатния двубой с Лудогорец. Тогава на вратата бе друг опитен вратар - Благой Макенджиев. Сега отново той ще пази и то срещу бившия си тим. Макенджиев има период на "Армията" от преди години, но като цяло не получи много шанс за изява в ЦСКА.

"Надявам се в следващите мачове играта в защита да бъде на същото ниво, но трябва да променим много неща в атака. Нашият отбор трябва да бележи попадения. Целите са отборът да се надиграва срещу всеки един тим, да играе смело, да атакува и да печели точки", заяви треньорът на ФК Крумовград - Станислав Генчев.

 

ПРОГНОЗА: ФК КРУМОВГРАД - ЦСКА 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243