ЦСКА може да има проблеми в Балчик


FUTBOL-TV

ЦСКА може да има проблеми в Балчик

Черноморец Балчик - ЦСКА
Стадион: "Арена Балчик", Балчик
Дата: 09.11.2023 г.
Час: 17:30


ЦСКА гостува на Черноморец Балчик в среща от турнира за Купата на България. Победителят се решава в един двубой, като при равенство следват продължения и евентуално - дузпи. FTV и Futbolbet са на мнение, че подобен сценарий изобщо не е невъзможен и дори съветват читателите си да пробват именно знак Х за редовното време.

ЦСКА излиза в ролята на фаворит, но историята помни добре, че в подобни мачове "армейците" изпитват трудности. Най-пресен пример е от преди година, когато ЦСКА имаше визита на стадиона в град Съединение. Очаквано се получи футболен празник, като "червените" едва измъкнаха успеха след дузпи, а за този мач се говори в историческия град и до днес.

Не малко фенове се очакват и на стадиона в красивия морски град Балчик. "Арена Балчик“ е с капацитет около 3200 седящи места. Съоръжението е едно от малкото в света, чийто трибуни са естествено вкопани в скалите, което му осигурява много добра акустика. Такива стадиони има в Бразилия, Испания, Ирландия. Между 2011-а и 2015 година стадионът е изцяло ремонтиран и сега изглежда отлично. Фен клубовете на ЦСКА от региона вече са дали заявка за присъствието си, като най-много се очакват да пътуват от Добрич.

Иначе Нестор Ел Маестро няма кой знае какви проблеми за мача. Нападателят на ЦСКА Данило Асприля ще започне за първи път като титуляр в официален мач за тима, разбра FTV. След като подписа с "армейците", бившият играч на Литекс бе ползван предимно от пейката, като причина за това бе и контузията, която получи. От известно време колумбиецът е възстановен от травмата си. Вчера той се появи като смяна за "армейците" при победата над Хебър, като дори асистира за 3-ия гол, оставайки отлични впечатления при изграждането на атаката. Така Нестор Ел Маестро ще заложи на Звяра, както е известен, да води атаката на тима в двубоя за Купата на страната срещу Черноморец в Балчик.

Шанс за изява от 1-ата минута ще получи и Станислав Шопов. Подобно на Асприля, и той се появи като смяна срещу Хебър. Родният младежки национал се възползва от въпросната асистенция на Данило и вкара 3-ия гол в мача с хубав техничен удар. Преди няколко седмици, Шопов се разписа и във вратата на Германия (младежки национали до 21 години). Всичко това породи критика към Нестор Ел Маестро, който не дава много игрови минути на Шопов, както и на другите младежи, правещи отлично впечатление като Марк-Емилио Папазов, Илиан Антонов и Георги Чорбаджийски. Последният попадна в групата за мача с Хебър, но остана на пейката за сметка на Сейни Санянг, който получи игрови минути, въпреки че не впечатлява особено с изявите си. Санянг вероятно също ще е тируляр в Балчик.

В състава на домакините също няма проблеми, като те ще разчитат на най-доброто за мача. В града се готвят за голям празник, като еуфорията се увеличава с всеки изминал ден.

 

ПРОГНОЗА: ЧЕРНОМОРЕЦ БАЛЧИК - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242