ЦСКА ще постигне целта си срещу Арда


FUTBOL-TV

ЦСКА ще постигне целта си срещу Арда

ЦСКА - Арда Кърджали
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 27.10.2023 г.
Час: 16:30


ЦСКА приема Арда на "Армията" в среща от ХV кръг на родния шампионат. "Червените" очаквано влизат в ролята на фаворити, макар и гостите да не са за подценяване. Арда развали победната си серия и вече е в два шампионатни мача без победа, но последният такъв бе равенство с Лудогорец, а преди това - поражение от винаги трудния за прогнозиране тим на Славия. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро този път може и да направи някоя друга рокада в състава. До момента сърбинът залагаше на сходна 11-рка в почти всеки мач, което го правеше лесно предсказуем. Това за малко да му изиграе лоша шега в двубоя в Благоевград, когато Пирин поведе на "армейците", но появилите се като резерви Станислав Шопов и Матиас Фаетон изиграха голяма роля за обрата. Очаква се поне един от двамата да е титуляр.

Централният защитник Браян Кордоба почти сигурно също ще се завърне в титулярния състав на ЦСКА. Колумбиецът за последно бе на терена в официален мач преди месец при гостуването на Ботев Пловдив (2:1). Тогава той получи разтежение и бе заменен още преди почивката. След това се възстановяваше няколко седмици и взе участие в контролата с Литекс (5:1) в паузата за мачове на националните отбори.

Не е изключено и Тибо Вион да стартира отново от 1-ата минута за сметка на Емануел Шакич, който игра отляво на защитата в последните 4 двубоя. Срещу Пирин обаче най-новото попълнение не игра чак толкова добре. Все пак, трябва да се има предвид, че Шакич бе докаран именно от Ел Маестро и се счита за нещо като "любимец на треньора". Така че тази рокада не е напълно сигурна.

В лагера на Арда няма наказани или контузени играчи, като Александър Тунчев ще може да разчита на най-доброто. Интересно е да се отбележи, че треньорът на Арда реално е последният капитан на ЦСКА, който е вдигал шампионската титла с отбора на "червените". Сега обаче Тунчев ще опита да спре бившия си тим.

"Срещу ЦСКА няма да ни бъде лесно, ще се опитат да спечелят, но ние ще се опитаме да ги затрудним и ако можем да спечелим точка или три", каза бившият защитник на Локомотив Пловдив, ЦСКА и Лестър.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - АРДА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
324