ЦСКА не би трябвало да има проблеми в Благоевград


FUTBOL-TV

ЦСКА не би трябвало да има проблеми в Благоевград

Пирин Благоевград - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 19:00


ЦСКА гостува на Пирин на стадиона в Благоевград при подновяването на първенството след паузата в шампионата. "Армейците" играха добре в последно време, с изключение на Вечното дерби, когато феновете на тима очакваха повече от равенството, което се получи. Сега хората на Нестор Ел Маестро ще опитат да се върнат на победния път. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро не възнамерява да прави кой знае какви промени в състава. Сърбинът рядко прави повече от една-две ротации в състава, като това до известна степен го прави лесно предсказуем. При това, в повечето случаи - промените са принудителни.

Този път дори има добри новини за треньорския щаб, тъй като Браян Кордоба е възстановен от контузията, която го мъчеше. Той бе заменен от Мено Кох и в последствие от Енес Махмутович. Кох обаче прави един доста слаб сезон и със сигурност ще седне на пейката. Националът на Люксембург вероятно също ще остане резерва, въпреки че игра силно най-вече срещу Левски. Махмутович игра за родината си срещу Исландия (1:1) преди броени дни, когато получи жълт картон, но като цяло се отчете със повече от стабилно представяне. Като цяло изненади в състава на ЦСКА не се очакват и състава може да бъде лесно прогнозиран от феновете.

Иначе ЦСКА загря за мача с победа в контрола срещу Литекс. Малко по-сериозен бе ангажиментът на Пирин по време на паузата за националните отбори. "Орлетата" имаха изтеглен мач от турнира за Купата на страната. Пирин взе регионалното дерби срещу Вихрен Сандански, надделявайки с 1:0.

Стадионът в Благоевград не е чак толкова негостоприемен, така както сме свикнали да го виждаме от преди години. През тази кампания Пирин са спечелили едва 11 точки. Реално "орлетата" имат едва една домакинска победа - 1:0 над новака ФК Крумовград. Реално повече са успехите на тима извън Благоевград.

В тима има проблеми, като те станаха по-сериозни след отказа на шефовете да продължат договора на Христо Янев, който през миналия сезон направи и невъзможното, за да запази отбора в елита.

Ръководството на Пирин ще върне в състава вратаря Максим Ковальов. Стражът на "орлетата" бе изваден от групата за гостуването на Лудогорец (0:4), защото попитал ръководството на клуба кога ще бъдат изплатени заработените премии. Председателят на фенклуба Константин Капчин показа и чат с украинеца, който казва и защо не е пътувал за Разград. "Наказан съм до вторник. Отстраниха ме, защото попитах кога ще започнат да се изплащат дълговете. Ръководството на отбора ми каза кой съм аз, за да питам за парите".

Иначе Аюб Абу е наказан за натрупани картони и пропуска мача с ЦСКА. Заради споразумение, в мача не могат да играят Симеон Александров и Александър Бучков, които играят под наем в Пирин именно от "армейците". С травма е Владимир Медвед. Реално други проблеми пред треньора Иво Тренчев - няма.

 

ПРОГНОЗА: ПИРИН - ЦСКА 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
296