ЦСКА ще опита да се реваншира на феновете с победа във Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА ще опита да се реваншира на феновете с победа във Враца

Ботев Враца - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Враца
Дата: 19.08.2023 г.
Час: 21:15


ЦСКА гостува във Враца на Ботев в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. "Армейците" са в криза от старта на сезона, но сега пред тях се отваря отлична възможност да започнат да излизат от нея. Тимът гостува на един от слабо представящите се отбори от старта на кампанията и очакванията са, че "червените" ще дадат малко поводи за радост на феновете си - знак 2.

Наставникът на ЦСКА Несто Ел Маестро няма много колебания около състава. Той рядко прави ротации и като цяло залага на сходен състав. Това никак не се харесва на феновете, които желаят шанс за изява да получават младите таланти като Папазов и Антонов. Те обаче се очаква да останат за пореден път неизползвани резерви.

Реално има само една въпросителна пред Ел Маестро. Все още не е ясно дали той ще може да разчита на един от основните си халфове Марселино Кареасо, като засега отговорът изглежда негативен. Колумбиецът, който не игра в последните два мача заради разтежение, пропусна и вчерашното занимание на тима. През миналата седмица той изкара процедури при известната лечителка Мариана в Белград.

В някои медии се появи информация, че Мено Кох ще остане на резервната скамейка, а в центъра на отбрана ще действат Християн Петров и Браян Кордоба. Това обаче е малко вероятно да се случи. Юношата на ПСВ Айндховен се представя трагично зле, но въпреки това се ползва с доверие, като дори получи капитанската лента. Освен това, поради контузията на Юрген Матай и на Юга, реално в ЦСКА няма много опции в центъра на защитата.

При евентуален нов провал, това ще означава, че Нестор вероятно ще бъде уволнен и ще се търсят други опции за треньорската скамейка.

В лагера на Ботев Враца настроението не е чак толкова добро. Тимът изигра един сравнително добър мач срещу Левски преди седмица на "Герена", но въпреки това врачани инкасираха поражение с гол в самия край на срещата.

“Левски винаги е фаворит, същото важи и за ЦСКА и Лудогорец. Ние трябва да чакаме такива мачове с нетърпение. Срещу Левски показахме добра игра и чакахме нашите възможности. Имахме поне три чисти положения и още няколко от други статични ситуации. Мисля, че даже имахме повече положения от Левски. Даже когато ни вкараха гола, Левски почти нямаше чисти ситуации преди това. Ние трябваше да изчистим топката в ситуацията при гола. Когато грешиш срещу такива класни футболисти, ти вкарват", заяви треньорът на Ботев Враца - Дани Моралес. Самият треньор познава отлично стила на Нестор Ел Маестро, тъй като при първия престой на сърбина в ЦСКА, тогава Моралес бе негов помощник.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ВРАЦА - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
444