Левски ще си тръгне с 3-те точки от "Лаута"


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с 3-те точки от

Локомотив Пловдив - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 06.08.2023 г.
Час: 21:15


Левски гостува на Локо Пловдив на стадиона в парк "Лаута" в среща от 4-ия кръг на родния шампионат. "Сините" са на крилете на щастието след двата успеха над северномакедонския Шкупи и продължаването напред в турнира Лига на конференциите. Сега на Левски предстои визита на Апоел Беер Шева в Израел, но преди това е двубоят срещу пловдивското Локо. Левски излиза като фаворит и вероятно няма да пести сили, въпреки ангажиментите си в Европа. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Треньорът на Левски - Николай Костов леко ще освежи състава за гостуването на Локомотив Пловдив. До момента сините са единственият евроучастник, който не е отлагал мач от шампионата. Затова и на наставника му се налага да ротира единайсеторката. В противен случай някои от основните играчи биха получили преумора.

За титуляр срещу Локомотив Пловдив е гласен дефанзивният халф Дарлан. Той е последното попълнение на тима. 25-годишният полузащитник пристигна от Гремио, а през седмицата бе картотекиран в БФС. В средата на терена ще бъде и друг от новите – Хасими Фадига. Французинът влезе като резерва в гостуването на Шкупи, а след това стартира срещу Локо София при разгромната победа с 6:0 на "Герена“. В минутите на терена Фадига се понрави с действията си.

От началото на сезона централният нападател Рикардиньо е измъчван от болки в кръста. Затова, когато е титуляр е заменян след около час игра. Срещу Локо София бразилецът не започна от 1-та минута. Така може да е на "Лаута“ и сините да ползват фалшива деветка в лицето на Ел Джемили или пък да заложат на Илиан Стефанов.

Аут за сблъсъка с Локо Пловдив е Кристиан Димитров, който е контузен. Централният защитник лекува разтежение на бедрен мускул. От лекарския щаб правят всичко възможно да го вдигнат за гостуването на Апоел Беер Шева, но това е малко вероятно.

В лагера на Локо Пловдив има малко проблеми преди мача. Един от тях е свързан с наказанието на Ангел Лясков. Едно от новите попълнения на "смърфовете" получи червен картон в мача с Ботев Враца (4:0). Така бившият играч на ЦСКА и ЦСКА 1948 няма да играе срещу Левски. Пиер Зебли пък бе продаден преди няколко дни. Той ще продължи своята кариера в азербайджанския Зира Баку.

Иначе през седмицата се разрази война между феновете и ръководството на отбора. Според привържениците - шефовете правят всичко възможно да разединят феновете. От клуба естествено отрекоха това с официално изявление, но цялата тази суматоха вероятно ще се отрази негативно на клуба.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
425