Енцо решава дали да оперира херния


И. Ангелов

Енцо решава дали да оперира херния

Енцо Фернандес може да се нуждае от операция на херния в края на сезона, като мениджърът Маурисио Почетино оставя решението на играча. В подготовката за полуфинала на ФА Къп с Манчестър Сити, Почетино настоя, че от Фернандез зависи дали иска да се подложи на операция по проблема. Той също така потвърди, че аржентинецът е готов за сблъсъка на Уембли, след като пропусна победата с 6-0 над Евертън.

Фернандес получи травма от херния по-рано през сезона и това е повлияло на формата му в резултат. 23-годишният играч беше опора в отбора на "сините", но призна, че все още не е в най-добрата си форма след рекордния си трансфер миналия януари.

Говорейки за Фернандес, Почетино каза: "Ще направим най-доброто за него. Ние (като треньорски екип) имаме опит в справянето с тази ситуация.

"На първо място, най-важното нещо е той като човек, а не като играч. Става въпрос за това как се чувства и дали се чувства комфортно със ситуацията или не. Всички ще подкрепим решението му (ако смята, че има нужда от операция) .Няма да го принуждаваме да прави нещо, ние сме тук, за да му помогнем и да го посъветваме с нашата оценка и опит."

Челси ще се надява Фернандес да покаже своя талант когато се изправи срещу силата на отбора на Пеп Гуардиола в събота. Сините ще влязат в мача с Ман Сити във ФА Къп след най-голямата си победа за сезона и в серия от осем мача без загуба.

  Сподели
99