Ливърпул ще се върне към победите


И. Ангелов

Ливърпул ще се върне към победите

Ливърпул - Кристъл Палас 
Стадион: Анфийлд 
Дата: 14.04.2024 г. 
Час: 16:00 ч.

Ливърпул бе шокиран в четвъртък на своя "Анфийлд" когато в първия четвърт-финал на Лига Европа с Аталанта противникът от Италия дойде и си тръгна с 3:0, може би решавайки изхода от двойката още в този мач. Юрген Клоп вече напусна ФА Къп заради загубата от Манчестър Юнайтед, а същия противник лиши тима наскоро и от първото място във Висшата лига с равенство. Така Ливърпул вече не е в контрол на нито едно от състезанията в последния сезон с Клоп начело, докато заявките в началото на кампанията бяха много по-високо.

Кристъл Палас все още има само 1 победа от назначаването на Оливер Гласнер през февруари. От онзи успех над Бърнли у дома тимът постигна 2 равни и 3 загуби в лигата. Така противникът е подходящ домакините да възвърнат малко увереност след разочароващи резултати.

В лагера на Ливърпул и ситуацията с контузените се подобрява. Жота и Трент Александър-Арнолд тренират отново, и аут са поставени само Матип, Алисон, Байчетич и Тиаго. 

При гостите проблемите са доста - Холдинг, Гуехи, Джонстън, Дукуре, Ричардс, Рак-Саки и Франса. Ключовият Олисе се върна последно като резерва и натрупа малко минути.

Ливърпул не загуби в 15 поредни мача с Палас във всички турнири. Без загуба и в 8 в лигата се очаква рутинен успех за домакините, или поне проверка на психическото им състояние след трудните последни няколко мача.

Прогноза: Ливърпул - Кристъл Палас 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кристъл Палас (Оливер Гласнер)
 
Хендерсън
   
Уорд
Андерсен
Лерма
Муньоз
Уортън
Хюз
Мичел
Олисе
Матета
Езе
Диаз
Жота
Салах
Алистър
Ендо
Собослай
Робертсън
Брадли
Дайк
Конате
   
Келехер
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Кристъл Палас 3:1

  Сподели
176