Арсенал няма да успее да спре Ливърпул


И. Ангелов

Арсенал няма да успее да спре Ливърпул

Арсенал - Ливърпул
Стадион: Емирейтс
Дата: 04.02.2024 г.
Час: 18:30 ч.

След три поредни загуби около новата година, Арсенал спечели отново поредни мачове във Висшата лига срещу Кристъл Палас и Нотингам Форест, с което повиши самочувствието си, а и играта се промени към позитивно. Последно обаче тимът на Микел Артета срещна Ливърпул преди по-малко от месец и бе победен на този терен с 2:0 във ФА Къп.

Ливърпул продължава силната игра на всички фронтове и дори се подобрява. Отборът на Юрген Клоп вкара 4 или повече голове в 3 от последните си 4 мача, и то без Мохамед Салах в отбора. Сега той продължава да лекува травма, докато аут са още Ендо, Цимикас, Тиаго, Байчетич и Матип.

При домакините Партей е под въпрос и аут са Томиясу, Тимбър и Виейра. Емил Смит Роу може да запази мястото си след като бе титуляр в последната среща и тя бе спечелена убедително.

Ливърпул вкара по най-малко 4 гола в 3 поредни кръга. Срещу Арсенал "червените" вкараха по най-малко 2 гола в 5 поредни гостувания. Ливърпул няма и загуба в 15 поредни кръга. Това е една от потенциалните срещи, които могат да препънат тима и разстоянието от 5 точки на върха в таблицата, поради което Клоп ще иска максимална концентрация.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Конате
Дайк
Арнолд
Робертсън
Собослай
Алистър
Джоунс
Жота
Нунез
Диаз
Мартинели
Жезус
Сака
Роу
Райс
Йодегор
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рая
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

  Сподели
508